ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΡολό κατσικάκι γεμιστό με κατίκι και σέσκουλαΡολό κατσικάκι γεμιστό με κατίκι και σέσκουλα
30' προετοιμασία
2 ώρες και 10' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 40'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το ρολό κατσικάκι στην κατσαρόλα, με πορτοκάλι και μυρωδικά απλώνουμε το κρέας σε μια καθαρή επιφάνεια εργασίας και το πασπαλίζουμε με το αλατοπίπερο και την πάπρικα και από τις δύο πλευρές.
  2. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη μουστάρδα με το γιαούρτι και το ξύσμα πορτοκαλιού και αλείφουμε με το μείγμα την εσωτερική πλευρά του κρέατος.
  3. Το τυλίγουμε σε ρολό και το δένουμε με σπάγκο μαγειρικής, με πυκνά δεσίματα όσο καλύτερα μπορούμε (δεν πειράζει αν δεν δεθεί πάρα πολύ καλά).
  4. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το ρολό για περίπου 5 - 6 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
  5. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε 100 ml νερό, το θυμάρι, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
  6. Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία σε χαμηλή φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
  7. Προσθέτουμε τις πατάτες, 100 ml ζεστό νερό, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και οι πατάτες.
  8. Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα, δυναμώνουμε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία, ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού και μαγειρεύουμε για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν τα αρώματα και οι γεύσεις και να «δέσει» ελαφρώς η σάλτσα.
  9. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε για 15 λεπτά το ρολό να «ξεκουραστεί» και να κρυώσει.
  10. Αφαιρούμε το σπάγκο, το βάζουμε σε πιατέλα κα το κόβουμε σε φέτες.
  11. Σερβίρουμε το ρολό κατσικάκι με τις πατάτες και περιχυμένο με τη σάλτσα που έμεινε στην κατσαρόλα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 24.

Άρθρα και Συνταγές με Κατσίκι

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές με Πορτοκάλι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών