50'
προετοιμασία
45' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 35'
Υλικά
Κομμάτια: 16Διαδικασία
- Βράζουμε το ρύζι σε άφθονο νερό που κοχλάζει για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει καλά, και το σουρώνουμε.
- Το αδειάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε τις σταφίδες, τη ζάχαρη, την κανέλα και το γαρίφαλο και ανακατεύουμε καλά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Λαδώνουμε ένα παραλληλόγραμμο ταψί 22 x 32 εκ. και στρώνουμε στον πάτο τρία φύλλα, λαδωμένα καλά ένα ένα και με τις άκρες τους να εξέχουν.
- Από πάνω απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα της γέμισης. Γυρνάμε τις άκρες των φύλλων που εξέχουν προς τα μέσα και τις λαδώνουμε.
- Στρώνουμε από πάνω άλλα δύο φύλλα, κομμένα στις διαστάσεις του ταψιού και καλά λαδωμένα.
- Βρέχουμε την επιφάνεια της πίτας με λίγο νερό και ψήνουμε για 45 λεπτά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 192.