ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΡυζοπουτίγκα μπριλέΡυζοπουτίγκα μπριλέ
50' προετοιμασία
45' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 35'

Υλικά

Κομμάτια: 16

Διαδικασία

  1. Βράζουμε το ρύζι σε άφθονο νερό που κοχλάζει για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει καλά, και το σουρώνουμε.
  2. Το αδειάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε τις σταφίδες, τη ζάχαρη, την κανέλα και το γαρίφαλο και ανακατεύουμε καλά.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  4. Λαδώνουμε ένα παραλληλόγραμμο ταψί 22 x 32 εκ. και στρώνουμε στον πάτο τρία φύλλα, λαδωμένα καλά ένα ένα και με τις άκρες τους να εξέχουν.
  5. Από πάνω απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα της γέμισης. Γυρνάμε τις άκρες των φύλλων που εξέχουν προς τα μέσα και τις λαδώνουμε.
  6. Στρώνουμε από πάνω άλλα δύο φύλλα, κομμένα στις διαστάσεις του ταψιού και καλά λαδωμένα.
  7. Βρέχουμε την επιφάνεια της πίτας με λίγο νερό και ψήνουμε για 45 λεπτά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 192.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές με Σταφίδες

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών