ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣαλάτα με ραπανάκιαΣαλάτα με ραπανάκια
40' προετοιμασία
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 6-8

Διαδικασία

  1. Για τη σαλάτα με γογγύλια και εσπεριδοειδή, τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη 4 από τα γογγύλια, τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και τα αλατίζουμε. Τα αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά.
  2. Παράλληλα, κόβουμε 3 γογγύλια σε κυδωνάτες φέτες και τα βράζουμε για 15 λεπτά σε νερό που ίσα να τα καλύπτει, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Τα στραγγίζουμε, τα κρυώνουμε σε τρεχούμενο νερό και τα σκουπίζουμε.
  3. Το τελευταίο 1 γογγύλι το κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες ή κορδέλες με ένα μαντολίνο και τις βάζουμε σε μπολ με νερό και παγάκια. Το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρειαστούμε για το στόλισμα.
  4. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο μέχρι να λιώσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς. Στύβουμε με τα χέρια μας καλά τα τριμμένα γογγύλια, τα ρίχνουμε στο τηγάνι με το βούτυρο, προσθέτουμε το ξίδι και ανακατεύουμε.
  5. Τα αδειάζουμε στο κέντρο μιας πιατέλας. Τριγύρω βάζουμε τις βρασμένες κυδωνάτες φέτες, τις ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και τις αλατίζουμε.
  6. Σκορπίζουμε τα εσπεριδοειδή εδώ κι εκεί. Βγάζουμε τις λεπτές φέτες γογγυλιού από το παγωμένο νερό, τις σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας και στολίζουμε τη σαλάτα.
  7. Σε ένα μπολ σερβιρίσματος ανακατεύουμε τις πρασινάδες με αλάτι και λίγο ελαιόλαδο. Βάζει ο καθένας στο πιάτο του λίγη από την πράσινη σαλάτα και από πάνω όση σαλάτα από τα γογγύλια θέλει.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 176.

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Μανταρίνι

Άρθρα και Συνταγές με Πορτοκάλι

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών