10' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε ένα βαθύ τηγάνι ή σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι από την κονσέρβα του τόνου για 2-3 λεπτά, ίσα να μαραθεί. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και την πιπερίτσα (αν βάλουμε) και τα σοτάρουμε μέχρι να εξατμιστεί το μεγαλύτερο μέρος από τα υγρά που θα βγάλουν.
  2. Προσθέτουμε τον τόνο κομματιασμένο, τα ντοματάκια με το χυμό τους, τις ψιλοκομμένες ελιές, τη ζάχαρη και αλατοπίπερο. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει σε χαμηλή φωτιά και να πήξει, για περίπου 15 λεπτά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ελέγχουμε το αλατοπίπερο και πασπαλίζουμε με το μαϊντανό.
  3. Συμβουλές
  4. Χρησιμοποιούμε τη σάλτσα τόνου σε μακαρονάδες και σε πιλάφια. Μπορούμε να προσθέσουμε 2-3 κουταλιές από τη σάλτσα για να νοστιμίσουμε κατσαρολάτα φαγητά όπως πατάτες γιαχνί ή σε κάποιο λαδερό, όπως φασολάκια ή αρακά.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών