ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣάντουιτς με αβοκάντο, πράσινη σάλτσα ταχινιού και πίκλες καρότου και παντζαριούΣάντουιτς με αβοκάντο, πράσινη σάλτσα ταχινιού και πίκλες καρότου και παντζαριού

Το σάντουιτς μαστόρεψε ο Δημήτρης Καρατζάς. Ταλαντούχος, νέος και δημιουργικός μάγειρας, τους τελευταίους χειμώνες συνεργάζεται με έναν από τους καλύτερους φούρνους της πόλης, το Kora bakery, και το καλοκαίρι ταξιδεύει στην Αστυπάλαια, όπου έχει αναλάβει την κουζίνα του γαστροκαφενείου Ναυαγός.

20' προετοιμασία
10' τηγάνισμα
Σύνολο: 30'

Υλικά

Τεμάχια: 2

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το σάντουιτς με χαλούμι, ροδάκινα και ρόκα, ξεκινάμε βάζοντας σε ένα μπολ τα κομμάτια ροδάκινου, το θυμάρι, το μετρημένο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε κατά μέρος.
  2. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τη ρόκα με το βαλσαμικό ξίδι και αλατοπίπερο και αφήνουμε και αυτό στην άκρη.
  3. Προθερμαίνουμε ένα σχαροτήγανο σκέτο, σε πολύ δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει καλά και να αρχίσει να αχνίζει.
  4. Ψήνουμε τα κομμάτια ροδάκινου για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά (αλλά όχι από την πλευρά της φλούδας), μέχρι να σχηματιστούν οι σκούρες γραμμές από τις σχάρες του σκεύους. Τα βάζουμε σε ένα πιάτο.
  5. Λαδώνουμε ελαφρά τις φέτες χαλούμι και τις ψήνουμε για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι και αυτές να εμφανίσουν τις σκούρες γραμμές του τηγανιού.
  6. Αλείφουμε με ελάχιστο λάδι τις φέτες ψωμιού και μοιράζουμε τη ρόκα στις μισές. Πάνω τους μοιράζουμε τα ροδάκινα.
  7. Ραντίζουμε με το μέλι και μοιράζουμε από μία φέτα χαλούμι. Καπακώνουμε καλά με τις άλλες δύο φέτες ψωμί και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 220.

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Ροδάκινο

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT