
10'
προετοιμασία
Σύνολο: 10'
Υλικά
Τεμάχια: 1Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το σάντουιτς με παντζάρι, γιαούρτι και δυόσμο σε χωριάτικη μπαγκέτα: ανοίγουμε τη μπαγκέτα και αφαιρούμε λίγη ψίχα από το εσωτερικό της.
- Χτυπάμε στο μούλτι το μανούρι με 2 κουταλιές από το ελαιόλαδο, το γιαούρτι και το δυόσμο, μέχρι να γίνει κρέμα, και αλείφουμε το εσωτερικό της μπαγκέτας και από τις 2 μεριές με μία πλούσια στρώση.
- Κόβουμε τα παντζάρια (βρίσκουμε έτοιμα, βρασμένα σε βάκιουμ στα σούπερ μάρκετ) σε λεπτές ροδέλες.
- Τις βάζουμε σε μπολ, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε 1 κουταλιά ελαιόλαδο και το βαλσαμικό και τις απλώνουμε στο σάντουιτς.
- Βάζουμε από πάνω χοντροκομμένες ανάμεικτες πρασινάδες, λαδωμένες, και κλείνουμε το σάντουιτς.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 127.