ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤα scones του Μπάκιγχαμ και οι προτιμήσεις της ΕλισάβετΤα scones του Μπάκιγχαμ και οι προτιμήσεις της Ελισάβετ Η καταγωγή τους είναι βασικά από τη Σκοτία, αλλά και στην Αργεντινή είναι πολύ διαδεδομένα. Παρασκευάζονται σε πολλές βερσιόν, είτε γλυκά είτε αλμυρά και σερβίρονται επίσης ανοιχτά στη μέση με μαρμελάδα ή dulce de leche.

30' προετοιμασία
15' ψήσιμο
20' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 5'

Υλικά

Κομμάτια: για περίπου 50 scones διαμέτρου 5 εκ.

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα scones, σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι με το βούτυρο και τα τρίβουμε μεταξύ τους με τις άκρες των δαχτύλων μας, να γίνουν ψίχουλα.
  2. Συμπληρώνουμε όλα τα στεγνά υλικά (μπέικιν, αλάτι, βανίλια, ζάχαρη).
  3. Σε αυτό το μείγμα ρίχνουμε τα 2 αυγά και την κρέμα, ανακατεύοντας με όσο το δυνατόν λιγότερες κινήσεις.
  4. Λίγο πριν ομογενοποιηθεί το μείγμα, ρίχνουμε και τις σταφίδες.
  5. Αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο για περίπου 20 λεπτά.
  6. Τη βγάζουμε και την ανοίγουμε με έναν πλάστη σε χοντρό φύλλο πάχους 1 εκατοστού.
  7. Κόβουμε στρογγυλά κομμάτια με διάμετρο περίπου 5 εκατοστά ή αν προτιμάμε και μεγαλύτερα, μέχρι 10 εκ.
  8. Τα αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη.
  9. Ψήνουμε τα scones σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15 λεπτά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 40.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Σταφίδες

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών