Η καταγωγή τους είναι βασικά από τη Σκοτία, αλλά και στην Αργεντινή είναι πολύ διαδεδομένα. Παρασκευάζονται σε πολλές βερσιόν, είτε γλυκά είτε αλμυρά και σερβίρονται επίσης ανοιχτά στη μέση με μαρμελάδα ή dulce de leche.
![Τάρτα με κρέμα βανίλιας και σμέουρα](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2023/08/tarta-me-krema-vanilias-kai_smeoyra_gastronomos-420x560.jpg?v=1693413278)
Η καταγωγή τους είναι βασικά από τη Σκοτία, αλλά και στην Αργεντινή είναι πολύ διαδεδομένα. Παρασκευάζονται σε πολλές βερσιόν, είτε γλυκά είτε αλμυρά και σερβίρονται επίσης ανοιχτά στη μέση με μαρμελάδα ή dulce de leche.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 40.