15'
προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για την σελινόριζα με πατάτες αυγολέμονο καθαρίζουμε τις σελινόριζες, τις πατάτες και το καρότο και τα κόβουμε σε κομμάτια μέτρια.
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε μία ευρύχωρη κατσαρόλα και σοτάρουμε ελαφρώς τα λαχανικά, ίσα να γυαλίσουν.
- Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε ζεστό νερό τόσο ώστε να σκεπάσει τα υλικά, αλατοπίπερο και λίγο κύμινο.
- Μόλις το υγρό κοχλάσει έντονα, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να μείνει το φαγητό με κάμποσο ζουμί (περίπου 1-1½ φλιτζάνι) για περίπου 25 λεπτά.
- Αν πριν μαλακώσουν τα λαχανικά το φαγητό «στεγνώσει», προσθέτουμε ελάχιστο ζεστό νερό.
- Μόλις είναι έτοιμο, το αποσύρουμε και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.
- Χτυπάμε καλά σε λεκανίτσα το αυγό, το αλεύρι και το λεμόνι.
- Προσθέτουμε σιγά-σιγά ζωμό από το φαγητό στο αυγολέμονο χτυπώντας συνεχώς.
- Μόλις δούμε ότι έχει αποκτήσει μια καλή θερμοκρασία, το ενσωματώνουμε στο φαγητό, ανακινώντας την κατσαρόλα ώστε να απλωθεί παντού.
- Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με ψωμί, ελιές και τυρί φέτα ή άλλο της αρεσκείας μας.
Μυστικά
Για πιο έντονο άρωμα σέλινου, μπορούμε να βάλουμε 1-2 κλωνάρια σέλινου, με τα φύλλα τους, κομμένα σε μέτρια κομμάτια από την αρχή του μαγειρέματος.