30'
προετοιμασία
20' ψήσιμο
30'
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 20'
Υλικά
Τεμάχια: 10Κρέμα σοκολάτας
Επικάλυψη
Έξτρα υλικά για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε σοκολατένια τούρτα από κρέπες σαν black forest, ξεκινάμε με τη κρέμα σοκολάτας.
- Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα την κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη ζάχαρη (αρχικά σε χαμηλή και σταδιακά -καθώς σφίγγει η κρέμα- σε πιο δυνατή ταχύτητα) για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να προκύψει μια σφιχτή και αφράτη σαντιγί. Τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστούμε.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο και τη βανιλίνη σε μπεν μαρί (δηλαδή σε ανοξείδωτο μπολ που έχουμε στερεώσει σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει), ανακατεύοντας συνεχώς με μια σπάτουλα, μέχρι να σχηματιστεί ένα λείο και γυαλιστερό μείγμα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε λίγο τη σοκολάτα να κρυώσει. Προσθέτουμε σταδιακά τη σαντιγί, ανακατεύοντας με τη σπάτουλα, με απαλές κινήσεις, μέχρι να ενσωματωθεί στη σοκολάτα και να σχηματιστεί μια αφράτη σοκολατένια κρέμα.
Επικάλυψη
- Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με την κρέμα γάλακτος και το ρούμι ή τον χυμό σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας συνεχώς με μια σπάτουλα, μέχρι να σχηματιστεί ένα λείο και γυαλιστερό μείγμα.
Σερβίρισμα
- Σε μια πιατέλα βάζουμε μία κρέπα. Απλώνουμε σε όλη την επιφάνειά της ένα παχύ στρώμα από την κρέμα σοκολάτας. Από πάνω βάζουμε το 1/9 από τα βύσσινα, τη δεύτερη κρέπα και συνεχίζουμε τη διαδικασία, μέχρι να τελειώσουν οι κρέπες, τα βύσσινα και η κρέμα. Περιχύνουμε με την επικάλυψη σοκολάτας και σερβίρουμε.
- Αν θέλουμε, στολίζουμε με λίγη σαντιγί ή τριμμένο μπισκότο ή ξηρούς καρπούς θρυμματισμένους.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 53.