Λαχταριστό σοκολατένιο κέικ που θα μας συνοδεύσει στα πρωτοβρόχια.

20' προετοιμασία
1 ώρα και 10' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 12

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  2. Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό σε μέτρια ταχύτητα το βούτυρο με τη ζάχαρη για περίπου 5 - 6 λεπτά, να γίνουν κρέμα.
  3. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά.
  4. Χτυπάμε για 1 λεπτό και ρίχνουμε το νερό, το αλεύρι με το κακάο και τα μπαχαρικά.
  5. Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε τα μήλα και τη σοκολάτα.
  6. Ανακατεύουμε με σπάτουλα.
  7. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μέτρια φόρμα κέικ, ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε για περίπου 60 - 70 λεπτά στις αντιστάσεις.
  8. Δοκιμάζουμε αν έγινε με το κόλπο με το μαχαίρι.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών