
25'
προετοιμασία
45' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 10'
Υλικά
Μερίδες: 8Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε το κέικ μπανάνας, πρώτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια μεσαίου μεγέθους φόρμα.
- Αναμειγνύουμε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη, το αλεύρι, το αλάτι, τις βανίλιες, τη σόδα και το κακάο.
- Προσθέτουμε το γάλα, το λάδι και τα αυγά και χτυπάμε το μείγμα με το σύρμα, σε χαμηλή ταχύτητα.
- Λιώνουμε με ένα πιρούνι τις μπανάνες και τις προσθέτουμε και αυτές στο μείγμα.
- Το αδειάζουμε στο ταψί και το βάζουμε στον φούρνο για 40-45 λεπτά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 19.