ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣολομός λεμονάτος με πατάτες και κάππαρηΣολομός λεμονάτος με πατάτες και κάππαρη
20' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το σολομό, ξεκινάμε βάζοντας τις φακές να βράσουν σε άφθονο νερό με τα 2 δαφνόφυλλα και το ολόκληρο κρεμμύδι.
  2. Τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, αλλά όχι εντελώς (πρέπει να κρατάνε λίγο στο δόντι για σαλάτα), για περίπου 20 - 25 λεπτά. Τις στραγγίζουμε και πετάμε τα δαφνόφυλλα και το κρεμμύδι. Τις βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη μισή ποσότητα και από τις δύο μουστάρδες, τα 1/3 του λαδιού (20 ml) και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε.
  3. Παράλληλα, σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά, σε 20 ml από το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το καρότο μέχρι να χρυσίσουν και να μαλακώσουν λίγο, για 5-6 λεπτά. Προσθέτουμε την υπόλοιπη ποσότητα από τις μουστάρδες και ανακατεύουμε για άλλο 1 λεπτό. Αποσύρουμε και, μόλις το μείγμα κρυώσει λίγο, το ανακατεύουμε με τις φακές. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο. Διατηρούμε τη σαλάτα χλιαρή.
  4. Στο μεταξύ, αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα του σολομού, τα αλευρώνουμε ελαφρώς και τινάζουμε να πέσει το περιττό. Βάζουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε στο υπόλοιπο λάδι (20 ml) τα φιλέτα του σολομού (σε δόσεις, αν δεν χωράνε στο σκεύος), μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές και να γίνουν στο εσωτερικό τους καταπώς μας αρέσουν, ιδανικά για 8-10 λεπτά συνολικά.
  5. Βάζουμε στη σαλάτα τα μυρωδικά, ανακατεύουμε και μοιράζουμε στα πιάτα. Προσθέτουμε το σολομό και σερβίρουμε.

Άρθρα και Συνταγές με Σολομός

Άρθρα και Συνταγές με Φακές

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών