ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣούπα λαχανικών αγιορείτικηΣούπα λαχανικών αγιορείτικη
30' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για τη σούπα λαχανικών με καπνιστό τυρί ξεκινάμε και σε μια μεγάλη και βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε όλα τα υλικά για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρώς.
  2. Ρίχνουμε 1.200 ml νερό και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε μέχρι τα υγρά να κοχλάσουν.
  3. Μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε με ξεσκέπαστη κατσαρόλα για περίπου 20-25 λεπτά ή μέχρι όλα τα λαχανικά να μαλακώσουν.
  4. Αν κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο επιπλέον ζεστό νερό.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  6. Ρίχνουμε το λεμόνι και πολτοποιούμε τη σούπα με ραβδομπλέντερ ή τη μεταφέρουμε στον πολυκόφτη σε δόσεις.
  7. Σκορπίζουμε το τυρί και τον μαϊντανό, ανακατεύουμε για 1 λεπτό, μέχρι να μισολιώσει το τυρί, και σερβίρουμε στα πιάτα.

Λευκά αρωματικά κρασιά, ξηρά αλλά και ημίξηρα, Μοσχάτα, Μοσχοφίλερα, Μαλαγουζιές και Sauvignon Βlanc.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 186.

Άρθρα και Συνταγές με Καρότα

Άρθρα και Συνταγές με Κουνουπίδι

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών