30'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για τη σούπα λαχανικών με καπνιστό τυρί ξεκινάμε και σε μια μεγάλη και βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε όλα τα υλικά για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρώς.
- Ρίχνουμε 1.200 ml νερό και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε μέχρι τα υγρά να κοχλάσουν.
- Μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε με ξεσκέπαστη κατσαρόλα για περίπου 20-25 λεπτά ή μέχρι όλα τα λαχανικά να μαλακώσουν.
- Αν κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο επιπλέον ζεστό νερό.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Ρίχνουμε το λεμόνι και πολτοποιούμε τη σούπα με ραβδομπλέντερ ή τη μεταφέρουμε στον πολυκόφτη σε δόσεις.
- Σκορπίζουμε το τυρί και τον μαϊντανό, ανακατεύουμε για 1 λεπτό, μέχρι να μισολιώσει το τυρί, και σερβίρουμε στα πιάτα.
Λευκά αρωματικά κρασιά, ξηρά αλλά και ημίξηρα, Μοσχάτα, Μοσχοφίλερα, Μαλαγουζιές και Sauvignon Βlanc.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 186.