ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜανιταρόσουπα βελουτέ με άγρια μανιτάρια και μπισκότο παρμεζάναςΜανιταρόσουπα βελουτέ με άγρια μανιτάρια και μπισκότο παρμεζάνας
15' προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τη σούπα με μανιτάρια, λαχανικά και ξινό τραχανά, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε φαρδιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τις πατάτες και τα καρότα, για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν.
  2. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές και σοτάρουμε για άλλα 3-4 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο και σοτάρουμε για 5 λεπτά.
  4. Σβήνουμε με την ντομάτα και 400 ml νερό, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά.
  5. Προσθέτουμε τον τραχανά και 150 ml νερό επιπλέον και μαγειρεύουμε για 12- 15 λεπτά (ή για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία του ζυμαρικού), μέχρι ο τραχανάς να μαλακώσει αλλά να μείνει και λίγο πυκνό, δεμένο ζουμί – αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό, ζεστό.
  6. Διορθώνουμε το αλατοπίπερο, αν χρειάζεται, και σερβίρουμε.
  7. Ραντίζουμε κάθε μερίδα με όσο χυμό λεμονιού θέλουμε, ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.

Μυστικά

*Νωπά άγρια μανιτάρια βρίσκουμε στα e-shop μανιταροπωλείων και σε επιλεγμένα μανάβικα και ντελί.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 213.

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Μανιτάρια

Άρθρα και Συνταγές με Τραχανάς

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών