15' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 35 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα πράσα.
  2. Τα σοτάρουμε για 4 - 5 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά με μια κουτάλα.
  3. Αφαιρούμε και κρατάμε στην άκρη 2 κουτ.
  4. σούπας σοταρισμένα πράσα για το γαρνίρισμα.
  5. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τα πράσα τις πατάτες, το νερό ή το ζωμό και το γάλα.
  6. Μόλις αρχίσει η σούπα να κοχλάζει, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν καλά τα υλικά.
  7. Τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και περνάμε το περιεχόμενό της από το μπλέντερ.
  8. Βάζουμε την κρεμώδη σούπα στην κατσαρόλα (που έχουμε στο μεταξύ καθαρίσει) και με μια κουτάλα παίρνουμε μια μικρή ποσότητα, στην οποία αραιώνουμε το γιαούρτι.
  9. Ρίχνουμε το αραιωμένο γιαούρτι στην κατσαρόλα, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το σχοινόπρασο και τον μαϊντανό.
  10. Ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο και αφήνουμε την σούπα να ζεσταθεί (όχι να βράσει) σε πολύ χαμηλή φωτιά για 4 - 5 λεπτά.
  11. Γαρνίρουμε κάθε μερίδα με λίγο σοταρισμένο πράσο.
  12. Συνοδεύουμε με: Η σούπα αυτή μπορεί να «ανοίξει» ένα γιορτινό γεύμα, όμως, η απλότητά των υλικών και το σύντομο μαγείρεμά της την καθιστούν ένα πρώτης τάξης καθημερινό πιάτο, ιδιαίτερα αν συνδυαστεί με ένα λουκάνικο ψητό ή κάποιο αλλαντικό της αρεσκείας μας.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών