
15'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα πράσα.
- Τα σοτάρουμε για 4 - 5 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά με μια κουτάλα.
- Αφαιρούμε και κρατάμε στην άκρη 2 κουτ.
- σούπας σοταρισμένα πράσα για το γαρνίρισμα.
- Προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τα πράσα τις πατάτες, το νερό ή το ζωμό και το γάλα.
- Μόλις αρχίσει η σούπα να κοχλάζει, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν καλά τα υλικά.
- Τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και περνάμε το περιεχόμενό της από το μπλέντερ.
- Βάζουμε την κρεμώδη σούπα στην κατσαρόλα (που έχουμε στο μεταξύ καθαρίσει) και με μια κουτάλα παίρνουμε μια μικρή ποσότητα, στην οποία αραιώνουμε το γιαούρτι.
- Ρίχνουμε το αραιωμένο γιαούρτι στην κατσαρόλα, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το σχοινόπρασο και τον μαϊντανό.
- Ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο και αφήνουμε την σούπα να ζεσταθεί (όχι να βράσει) σε πολύ χαμηλή φωτιά για 4 - 5 λεπτά.
- Γαρνίρουμε κάθε μερίδα με λίγο σοταρισμένο πράσο.
Συνοδεύουμε με
- Η σούπα αυτή μπορεί να «ανοίξει» ένα γιορτινό γεύμα, όμως, η απλότητά των υλικών και το σύντομο μαγείρεμά της την καθιστούν ένα πρώτης τάξης καθημερινό πιάτο, ιδιαίτερα αν συνδυαστεί με ένα λουκάνικο ψητό ή κάποιο αλλαντικό της αρεσκείας μας.