ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣούπα με κολοκύθα, καρότο και γλυκοπατάταΣούπα με κολοκύθα, καρότο και γλυκοπατάτα
25' προετοιμασία
55' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20'

Υλικά

Μερίδες: 8

Για την κρέμα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε την σούπα με ψητή κολοκύθα, γλυκοπατάτα και κρέμα ροκφόρ αρχικά προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
  2. Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε καλά την κολοκύθα, τις γλυκοπατάτες και το κρεμμύδι με αλατοπίπερο, το ελαιόλαδο, το μπούκοβο, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το τζίντζερ.
  3. Τα απλώνουμε σε ένα ταψί που να τα χωράει σε μία στρώση, τα καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Αφαιρούμε προσεκτικά, για να μην καούμε, το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  5. Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε λίγο τα λαχανικά να κρυώσουν, τα αδειάζουμε στον κάδο του πολυκόφτη και τα χτυπάμε (σε δόσεις) μέχρι να πολτοποιηθούν.
  6. Ρίχνουμε σταδιακά και το ζωμό και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αποκτήσει την πυκνότητα που μας αρέσει (μπορεί να μην τον χρειαστούμε όλο ή να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό) και απαλή και λεία υφή.
  7. Μεταφέρουμε το όλον σε μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και λεμόνι, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 4 - 5 λεπτά, μέχρι να ζεσταθεί η σούπα.
  8. Αν τη θέλουμε πιο ρευστή, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό και βράζουμε για 2 - 3 λεπτά ακόμη.

Κρέμα ροκφόρ

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το ροκφόρ με το γάλα με ένα κουτάλι ή, αν θέλουμε πιο αφράτη υφή, με ένα ραβδομπλέντερ.

Σερβίρισμα

  1. Μοιράζουμε τη σούπα σε μπολ, βάζουμε από μία κουταλιά της σούπας από την κρέμα ροκφόρ σε κάθε πιάτο και σερβίρουμε.
  2. Την υπόλοιπη κρέμα τη βάζουμε σε μπολ σερβιρίσματος στο τραπέζι, για όποιον θέλει να συμπληρώσει.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 116.

Άρθρα και Συνταγές με Γλυκοπατάτα

Άρθρα και Συνταγές με Κολοκύθα

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών