20'
προετοιμασία
1 ώρα ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 20'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για τη σούπα με κολοκύθα, καρότο και γλυκοπατάτα ξεκινάμε και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C.
- Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε την κολοκύθα, τη γλυκοπατάτα, το καρότο, το κρεμμύδι, το λάδι και τα μπαχαρικά.
- Τα απλώνουμε σε μέτριο ταψί που να τα χωρά σε μονή στρώση, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Πολτοποιούμε τα ψημένα λαχανικά στον πολυκόφτη, σε δύο δόσεις, μοιράζοντας τον ζωμό σε κάθε δόση και προσθέτοντας τυχόν νόστιμα ζουμιά από το ταψί.
- Μεταφέρουμε τον πολτό σε κατσαρόλα και βάζουμε σε μέτρια φωτιά.
- Ρίχνουμε τον χυμό ροδιού (ή μανταρινιού ή πορτοκαλιού), τον χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και ζεσταίνουμε για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
- Αν η σούπα προκύψει πιο πυκνή από όσο θέλουμε, προσθέτουμε λίγο ζεστό ζωμό ή νερό.
- Συνοδεύουμε με : Κρουτόν με σουτζούκι ή ξινοτύρι της αρεσκείας μας. Σκέτα ή σε συνδυασμό με ξύσμα λεμονιού και φρέσκο δυόσμο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 152.