ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣουτζουκάκια σμυρναίικα στον φούρνοΣουτζουκάκια σμυρναίικα στον φούρνο
20' προετοιμασία
20' ψήσιμο
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη σάλτσα ντομάτας

Διαδικασία

Σουτζουκάκια

  1. Για να ετοιμάσουμε τα σουτζουκάκια ψητά σε σάλτσα ντομάτας σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αυγό, τη φρυγανιά, τα μπαχαρικά και αλατοπίπερο.
  2. Ζυμώνουμε πολύ καλά με τα χέρια μας και πλάθουμε μικρού μεγέθους σουτζουκάκια, κατά προτίμηση στο κλασικό οβάλ σχήμα.

Ψήσιμο

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στη λειτουργία του αέρα και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μέτριο ταψί.
  2. Αραδιάζουμε τα σουτζουκάκια και ψήνουμε για περίπου 12-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές και να ψηθούν ομοιόμορφα έως το κέντρο.

Σάλτσα ντομάτας

  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Προσθέτουμε τα ντοματάκια, τη ζάχαρη, τη ρίγανη και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να δέσει.
  3. Βάζουμε τα σουτζουκάκια μέσα στη σάλτσα, σείουμε το σκεύος για να καλυφθούν και σερβίρουμε.
  4. Ιδανικά συνοδεύονται με πιλάφι ή με ψητές πατάτες.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 216.

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχαρίσιος κιμάς

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Σκόρδο

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών