20'
προετοιμασία
20' ψήσιμο
Σύνολο: 40'
Υλικά
Μερίδες: 4Για τη σάλτσα ντομάτας
Διαδικασία
Σουτζουκάκια
- Για να ετοιμάσουμε τα σουτζουκάκια ψητά σε σάλτσα ντομάτας σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αυγό, τη φρυγανιά, τα μπαχαρικά και αλατοπίπερο.
- Ζυμώνουμε πολύ καλά με τα χέρια μας και πλάθουμε μικρού μεγέθους σουτζουκάκια, κατά προτίμηση στο κλασικό οβάλ σχήμα.
Ψήσιμο
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στη λειτουργία του αέρα και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μέτριο ταψί.
- Αραδιάζουμε τα σουτζουκάκια και ψήνουμε για περίπου 12-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές και να ψηθούν ομοιόμορφα έως το κέντρο.
Σάλτσα ντομάτας
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε τα ντοματάκια, τη ζάχαρη, τη ρίγανη και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να δέσει.
- Βάζουμε τα σουτζουκάκια μέσα στη σάλτσα, σείουμε το σκεύος για να καλυφθούν και σερβίρουμε.
- Ιδανικά συνοδεύονται με πιλάφι ή με ψητές πατάτες.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 216.