10'
προετοιμασία
15' ψήσιμο
3'
αναμονή
Σύνολο: 28'
Υλικά
Μερίδες: για 12 σουβλάκιαΓια τα σουβλάκια
Για τη σάλτσα ροδιού
Διαδικασία
Σάλτσα ροδιού
- Για να φτιάξουμε τα σουβλάκια από στήθος πάπιας με σάλτσα ροδιού ξεκινάμε με την σάλτσα και ανακατεύουμε τα υλικά σε μπολ.
Σουβλάκια
- Χαράζουμε χιαστί κάθε στήθος, στην πλευρά του δέρματος.
- Σε μπολ ανακατεύουμε τη σόγια, το μέλι, το τζίντζερ, το λάδι, το μείγμα μπαχαρικών, τον μάραθο και λίγο πιπέρι.
- Βάζουμε τα στήθη, τα τρίβουμε για 1-2 λεπτά με το μείγμα και σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη. Μαρινάρουμε για 3-24 ώρες.
- Βγάζουμε τα στήθη από τη μαρινάδα και τα σκουπίζουμε.
- Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά μέχρι να αχνίσει και ψήνουμε τα στήθη με το δέρμα προς τα κάτω μέχρι να ροδίσουν, χωρίς να τα γυρίσουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε άλλα 5 λεπτά, γυρίζοντάς τα τακτικά.
- Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Τα κόβουμε σε λεπτές λωρίδες και περνάμε καθεμία, κυματιστά, σε καλαμάκια για σουβλάκι.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.
- Αλείφουμε τα σουβλάκια με το λίπος του τηγανιού και τα ψήνουμε για 5 λεπτά.
- Συνοδεύουμε τα σουβλάκια από στήθος πάπιας με τη σάλτσα ροδιού.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 141.