25'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Για τα σουβλάκια κολοκύθας, αρχικά προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
- Αλείφουμε τα κυβάκια κολοκύθας με το μισό ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε για 10-15 λεπτά, ή μέχρι τα κυβάκια να είναι ψημένα, αλλά να κρατάνε στο δόντι.
- Τα ξεφουρνίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.
- Βάζουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί πολύ καλά.
- Απλώνουμε την καστανή ζάχαρη πάνω σε ένα πλατύ πιάτο.
- Ακουμπάμε πάνω στη ζάχαρη τα σουβλάκια κολοκύθας ένα-ένα και τα γυρίζουμε από όλες τις πλευρές για να κολλήσει παντού η καστανή ζάχαρη.
- Ρίχνουμε στο καυτό τηγάνι το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε τα σουβλάκια της κολοκύθας (λίγα-λίγα για να χωρέσουν και να μπορούμε να τα γυρνάμε) και από τις 4 πλευρές, φροντίζοντας να καραμελώσει κάθε πλευρά πριν τα γυρίσουμε.
- Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και τα σερβίρουμε ζεστά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 43.