25' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για τα σουβλάκια κολοκύθας, αρχικά προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
  2. Αλείφουμε τα κυβάκια κολοκύθας με το μισό ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  3. Ψήνουμε για 10-15 λεπτά, ή μέχρι τα κυβάκια να είναι ψημένα, αλλά να κρατάνε στο δόντι.
  4. Τα ξεφουρνίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.
  5. Βάζουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί πολύ καλά.
  6. Απλώνουμε την καστανή ζάχαρη πάνω σε ένα πλατύ πιάτο.
  7. Ακουμπάμε πάνω στη ζάχαρη τα σουβλάκια κολοκύθας ένα-ένα και τα γυρίζουμε από όλες τις πλευρές για να κολλήσει παντού η καστανή ζάχαρη.
  8. Ρίχνουμε στο καυτό τηγάνι το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε τα σουβλάκια της κολοκύθας (λίγα-λίγα για να χωρέσουν και να μπορούμε να τα γυρνάμε) και από τις 4 πλευρές, φροντίζοντας να καραμελώσει κάθε πλευρά πριν τα γυρίσουμε.
  9. Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και τα σερβίρουμε ζεστά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 43.

Άρθρα και Συνταγές με Κολοκύθα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών