Τρώγεται ως έχει, με το πιρούνι, συνοδεία ψωμιού, ή ως σάλτσα σε μακαρόνια ή ρύζι.

10' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 35 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Ζεσταίνουμε μια ευρύχωρη κατσαρόλα με βαρύ πάτο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το λάδι και αμέσως το κρεμμύδι και το πράσο. Τα σοτάρουμε για 2 - 3 λεπτά, ίσα-ίσα να μαραθούν λίγο. Προσθέτουμε το σκόρδο και τον κιμά και τον καβουρδίζουμε για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να γίνει σπυρωτός και να αλλάξει χρώμα. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τον πελτέ, την πάπρικα, το κύμινο (αν βάλουμε) και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε 1-2 φορές και προσθέτουμε τα κομμάτια της ντομάτας. Ανακατεύουμε, μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά (προσθέτοντας αν χρειαστεί ελάχιστο νερό) και προσθέτουμε το σπανάκι. Ανακατεύουμε επίμονα να μαραθεί και να μειωθεί ο όγκος του και τότε σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε με ανοιχτή κατσαρόλα μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά που θα βγάλει το σπανάκι. Σερβίρουμε το φαγητό στα πιάτα και γαρνίρουμε με γιαούρτι πασπαλισμένο με λίγη πάπρικα ή το βάζουμε σε ένα μπολ για να βάλει ο καθένας στο πιάτο του όσο θέλει. Εναλλακτικά, το σερβίρουμε ως σάλτσα για μακαρόνια ή ρύζι ή πουρέ.
  2. Συμβουλές
  3. Για εξοικονόμηση χρόνου χρησιμοποιούμε έτοιμο, καθαρισμένο σπανάκι. Το βρίσκουμε συσκευασμένο στα σούπερ μάρκετ και συνήθως δεν χρειάζεται καν πλύσιμο, είναι όμως αρκετά ακριβότερο από το χύμα σπανάκι. Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε κατεψυγμένο σπανάκι, έχοντας πάντα κατά νου πώς θα γλιτώσουμε χρόνο.
  4. Αν το χρησιμοποιήσουμε ως σάλτσα για μακαρόνια ή ρύζι ή πουρέ, το φαγητό μπορεί να ταΐσει άνετα 6 - 8 νοματαίους.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών