Πολύ γρήγορο και εύκολο, αυτό το πιάτο είναι ιδανικό για να συνοδεύσετε οτιδήποτε. Το µόνο που χρειάζεται είναι φρέσκα, ζωντανά λαχανικά.

30' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 2-3

Διαδικασία

  1. Ζεµατίζουµε τα σπαράγγια, τα καλαµποκάκια, τα φασολάκια και το µπρόκολο σε βραστό αλατισµένο νερό για 30 δευτερόλεπτα. Τα βγάζουµε και τα βάζουµε σε ένα µπολ µε παγωµένο νερό για να διατηρηθούν τραγανά. Τα στραγγίζουµε και τα τοποθετούµε σε ένα µπολ µαζί µε τις πιπεριές, το καρότο και το τζίντζερ.
  2. Αναµειγνύουµε τη σάλτσα ψαριού, τη σάλτσα στρειδιού, τον ζωµό και τη ζάχαρη σε ένα µικρό µπολ.
  3. Ζεσταίνουµε το λάδι σε ένα γουόκ ή ένα τηγάνι και σοτάρουµε το σκόρδο σε µέτρια φωτιά για 1-2 λεπτά ή µέχρι να ροδίσει ελαφρά. Προσθέτουµε τα ανάµεικτα λαχανικά και το µείγµα µε τις σάλτσες, και στη συνέχεια σοτάρουµε ανακατεύοντας σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά. ∆οκιµάζουµε και αλατοπιπερώνουµε, αν χρειάζεται. Προσθέτουµε τα φρέσκα κρεµµυδάκια, ανακατεύουµε και σερβίρουµε. Τρώγεται ως σαλάτα, ως συνοδευτικό για ψητό ή βραστό κοτόπουλο ή ως κύριο µε ρύζι ή noodles.
  4. *Πώς καθαρίζουµε τα σπαράγγια: Κόβουµε και πετάµε 2-3 εκ. από τη βάση τους, το σηµείο δηλαδή που δεν είναι τρυφερό. Στη συνέχεια «ξεφλουδίζουµε» τον κορµό των σπαραγγιών που αποµένει µε το ειδικό εργαλείο (peeler) που χρησιµοποιούµε για το ξεφλούδισµα των καρότων ή των πατατών, για να αποµακρύνουµε τις ίνες. Κατά το καθάρισµα φροντίζουµε να αφήσουµε ανέπαφες τις ευαίσθητες κορυφές.
  5. ** Σε µεγάλα σούπερ µάρκετ, στο τµήµα µε τα έθνικ προϊόντα, και σε καταστήµατα µε ασιατικά προϊόντα.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών