ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑυγά τουρσί και πανέ, σερβιρισμένα με άγρια σπαράγγιαΑυγά τουρσί και πανέ, σερβιρισμένα με άγρια σπαράγγια
30' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 2-3

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε στιρ φράι με ανάμεικτα λαχανικά, αρχικά ζεµατίζουµε τα σπαράγγια, τα καλαµποκάκια, τα φασολάκια και το µπρόκολο σε βραστό αλατισµένο νερό για 30 δευτερόλεπτα.
  2. Τα βγάζουµε και τα βάζουµε σε ένα µπολ µε παγωµένο νερό για να διατηρηθούν τραγανά.
  3. Τα στραγγίζουµε και τα τοποθετούµε σε ένα µπολ µαζί µε τις πιπεριές, το καρότο και το τζίντζερ.
  4. Αναµειγνύουµε τη σάλτσα ψαριού, τη σάλτσα στρειδιού, τον ζωµό και τη ζάχαρη σε ένα µικρό µπολ.
  5. Ζεσταίνουµε το λάδι σε ένα γουόκ ή ένα τηγάνι.
  6. Στη συνέχεια, σοτάρουµε το σκόρδο σε µέτρια φωτιά για 1-2 λεπτά ή µέχρι να ροδίσει ελαφρά.
  7. Προσθέτουµε τα ανάµεικτα λαχανικά και το µείγµα µε τις σάλτσες.
  8. Έπειτα, σοτάρουµε ανακατεύοντας σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά.
  9. ∆οκιµάζουµε και αλατοπιπερώνουµε, αν χρειάζεται.
  10. Προσθέτουµε τα φρέσκα κρεµµυδάκια και ανακατεύουµε.
  11. Σερβίρουµε, το στιρ φράι με ανάμεικτα λαχανικά, ως σαλάτα, ως συνοδευτικό για ψητό ή βραστό κοτόπουλο ή ως κύριο µε ρύζι ή noodles.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στις συλλεκτικές εκδόσεις του Γαστρονόμου «Κουζίνες του κόσμου: Ταϊλάνδη».

Άρθρα και Συνταγές με Πιπεριές

Άρθρα και Συνταγές με Σπαράγγια

Άρθρα και Συνταγές με Φασολάκια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών