30'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'
Υλικά
Μερίδες: 2-3Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε στιρ φράι με ανάμεικτα λαχανικά, αρχικά ζεµατίζουµε τα σπαράγγια, τα καλαµποκάκια, τα φασολάκια και το µπρόκολο σε βραστό αλατισµένο νερό για 30 δευτερόλεπτα.
- Τα βγάζουµε και τα βάζουµε σε ένα µπολ µε παγωµένο νερό για να διατηρηθούν τραγανά.
- Τα στραγγίζουµε και τα τοποθετούµε σε ένα µπολ µαζί µε τις πιπεριές, το καρότο και το τζίντζερ.
- Αναµειγνύουµε τη σάλτσα ψαριού, τη σάλτσα στρειδιού, τον ζωµό και τη ζάχαρη σε ένα µικρό µπολ.
- Ζεσταίνουµε το λάδι σε ένα γουόκ ή ένα τηγάνι.
- Στη συνέχεια, σοτάρουµε το σκόρδο σε µέτρια φωτιά για 1-2 λεπτά ή µέχρι να ροδίσει ελαφρά.
- Προσθέτουµε τα ανάµεικτα λαχανικά και το µείγµα µε τις σάλτσες.
- Έπειτα, σοτάρουµε ανακατεύοντας σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά.
- ∆οκιµάζουµε και αλατοπιπερώνουµε, αν χρειάζεται.
- Προσθέτουµε τα φρέσκα κρεµµυδάκια και ανακατεύουµε.
- Σερβίρουµε, το στιρ φράι με ανάμεικτα λαχανικά, ως σαλάτα, ως συνοδευτικό για ψητό ή βραστό κοτόπουλο ή ως κύριο µε ρύζι ή noodles.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στις συλλεκτικές εκδόσεις του Γαστρονόμου «Κουζίνες του κόσμου: Ταϊλάνδη».