ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣτρούντελ με μήλα, ξερά σύκα, σταφίδες και χουρμάδεςΣτρούντελ με μήλα, ξερά σύκα, σταφίδες και χουρμάδες
20' προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 55'

Υλικά

Μερίδες: για 3 μέτρια ρολά, περίπου 15-16 μερίδες

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C, στη λειτουργία του αέρα, και λαδώνουμε ελαφρώς ένα μέτριο ρηχό ταψί.
  2. Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε τα μήλα, το χαλβά, τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά, το ξύσμα λεμονιού και τις σταφίδες.
  3. Λαδώνουμε επιμελώς 6 φύλλα κρούστας (ένα-ένα) και βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο.
  4. Απλώνουμε ομοιόμορφα το 1/3 της γέμισης, στην άκρη και κατά μήκος της μακριάς πλευράς, διπλώνουμε προς τα μέσα τις άκρες για να εγκλωβίσουμε τη γέμιση και τυλίγουμε σε ρολό.
  5. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να σχηματίσουμε τρία ρολά.
  6. Τα βάζουμε στο ταψί, λαδώνουμε ελαφρώς την επιφάνειά τους και ψήνουμε για περίπου 35 - 40 λεπτά, μέχρι το φύλλο να ροδίσει και να γίνει τραγανό.
  7. Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε τα στρούντελ να κρυώσουν λίγο κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 95.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Μήλο

Άρθρα και Συνταγές με Χαλβάς

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών