20'
προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 55'
Υλικά
Μερίδες: για 3 μέτρια ρολά, περίπου 15-16 μερίδεςΔιαδικασία
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C, στη λειτουργία του αέρα, και λαδώνουμε ελαφρώς ένα μέτριο ρηχό ταψί.
- Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε τα μήλα, το χαλβά, τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά, το ξύσμα λεμονιού και τις σταφίδες.
- Λαδώνουμε επιμελώς 6 φύλλα κρούστας (ένα-ένα) και βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο.
- Απλώνουμε ομοιόμορφα το 1/3 της γέμισης, στην άκρη και κατά μήκος της μακριάς πλευράς, διπλώνουμε προς τα μέσα τις άκρες για να εγκλωβίσουμε τη γέμιση και τυλίγουμε σε ρολό.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να σχηματίσουμε τρία ρολά.
- Τα βάζουμε στο ταψί, λαδώνουμε ελαφρώς την επιφάνειά τους και ψήνουμε για περίπου 35 - 40 λεπτά, μέχρι το φύλλο να ροδίσει και να γίνει τραγανό.
- Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε τα στρούντελ να κρυώσουν λίγο κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 95.