ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣυκωτάκια λαδορίγανη, πολίτικα, με γιαούρτιΣυκωτάκια λαδορίγανη, πολίτικα, με γιαούρτι
40' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10'

Υλικά

Μερίδες: 3-4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τη συκωταριά κρασάτη στο τηγάνι, ξεκινάμε ψιλοκόβοντας τη συκωταριά σε κομμάτια των 2 εκ. Την ξεπλένουμε πολύ καλά σε τρεχούμενο νερό και τη στραγγίζουμε. Τη σκουπίζουμε σχολαστικά.
  2. Βάζουμε τη συκωταριά, σκέτη, σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι (ή σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα) και ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι να αποβάλει τα υγρά της και να ροδίσει απαλά.
  3. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί όλο και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Μετριάζουμε τη φωτιά και τηγανίζουμε τη συκωταριά ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να γίνει.
  4. Λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, σείουμε καλά το σκεύος και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και τη ρίγανη.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 203.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT