25' προετοιμασία
Σύνολο: 25 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 990 γρ.

Διαδικασία

  1. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι, το ταχίνι και το κακάο. Ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά, για περίπου 30 λεπτά. Σπάμε με τα χέρια μας τον χαλβά σε κομματάκια. Τα ρίχνουμε μαζί με τα φουντούκια στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε πολύ απαλά. Ντύνουμε το εσωτερικό μιας μακρόστενης φόρμας για κέικ με μεμβράνη και αδειάζουμε μέσα τον χαλβά. Καλύπτουμε την επιφάνειά του με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά, να σφίξει. Το κόβουμε σε φέτες μεγέθους της αρεσκείας μας.
  2. Μυστικά:
  3. -Μπορούμε να κόψουμε τον χαλβά σε ακανόνιστα σχήματα σπάζοντάς τον με ένα μαχαίρι - όπως κόβουμε την παρμεζάνα. Διαφορετικά, τον κόβουμε σε μπάρες.
  4. -Αν θέλουμε, προσθέτουμε σταφίδες, αμύγδαλα και ξύσμα πορτοκαλιού.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών