
25'
προετοιμασία
1 ώρα
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 25'
Υλικά
Βάρος: 990 γρ.Διαδικασία
- Για τον ταχινένιο χαλβά σε μωσαϊκό, λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι, το ταχίνι και το κακάο.
- Ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά, για περίπου 30 λεπτά.
- Σπάμε με τα χέρια μας τον χαλβά σε κομματάκια.
- Τα ρίχνουμε μαζί με τα φουντούκια στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε πολύ απαλά.
- Ντύνουμε το εσωτερικό μιας μακρόστενης φόρμας για κέικ με μεμβράνη και αδειάζουμε μέσα τον χαλβά.
- Καλύπτουμε την επιφάνειά του με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά, να σφίξει.
- Το κόβουμε σε φέτες μεγέθους της αρεσκείας μας.
Μυστικά
Μπορούμε να κόψουμε τον χαλβά σε ακανόνιστα σχήματα σπάζοντάς τον με ένα μαχαίρι - όπως κόβουμε την παρμεζάνα. Διαφορετικά, τον κόβουμε σε μπάρες. Αν θέλουμε, προσθέτουμε σταφίδες, αμύγδαλα και ξύσμα πορτοκαλιού.