ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚαλαμάρια στον φούρνοΚαλαμάρια στον φούρνο αγιορείτικαΤις ημέρες της νηστείας, οι μάγειρες σοφίζονται διάφορα, βρίσκουν υλικά κατάλληλα, νηστίσιμα μεν, αλλά τα οποία μας δίνουν μια ιδιαίτερη ευχαρίστηση και παρηγοριά για να δεχτούμε καλύτερα το βάρος της νηστείας. Εδώ έρχεται το ταχίνι, με τις μοναδικές ιδιότητές του, να συμπαρασταθεί στον μάγειρα. Τροφή σπουδαία, υγιεινή και εύπεπτη, που την τρώμε με πάρα πολλούς τρόπους.

10' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε ταχινόσουπα με ρύζι, πρώτα βάζουμε το νερó στην κατσαρóλα να βράσει και παράλληλα ξεπλένουμε το ρύζι σε ένα σουρωτό.
  2. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ρύζι και το αλάτι και αφήνουμε να βράσει καλά, για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
  3. Σβήνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα, ώστε το ρύζι να φουσκώσει περισσóτερο.
  4. Βάζουμε το ταχίνι και το λεμóνι σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια σφιχτή μάζα.
  5. Μετά ρίχνουμε λίγο λίγο το ζουμί απó τη σούπα μας και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα μέχρι να αραιώσει το ταχίνι και να γίνει σαν γάλα, óπως κάνουμε στο αυγολέμονο.
  6. Κατóπιν, ρίχνουμε το αραιωμένο ταχίνι στην κατσαρόλα με την υπόλοιπη σούπα σιγά σιγά, ανακατεύοντας με την κουτάλα συνεχώς για να ομογενοποιηθούν.
  7. Προσθέτουμε το πιπέρι και τον άνηθο και η σούπα μας είναι έτοιμη. Ευωδιαστή, θρεπτική, υγιεινή.

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές με Ταχίνι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT