Νηστίσιμο φαγητό που γίνεται με λίγα υλικά και γρήγορα.

5' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 35 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε 1½ λίτρο νερό με λίγο αλάτι σε δυνατή φωτιά για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να κοχλάσει.
  2. Ρίχνουμε το ρύζι, μετριάζουμε τη φωτιά και βράζουμε για 20 - 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  4. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ταχίνι με το χυμό λεμονιού.
  5. Ρίχνουμε 1 κουτάλα της σούπας από το ζεστό νερό του ρυζιού και ανακατεύουμε.
  6. Προσθέτουμε άλλη 1 κουτάλα της σούπας και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί ένας χυλός.
  7. Ρίχνουμε το χυλό σταδιακά στη ρυζόσουπα, ανακατεύοντας για 1 - 2 λεπτά, μέχρι να ενσωματωθεί και να χυλώσει η σούπα.
  8. Ελέγχουμε το αλάτι και το λεμόνι και σερβίρουμε.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών