10'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 20'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τις ταλιατέλες με μυρωδάτη σάλτσα ρόκας και φέτα, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με την κάππαρη για 2-3 λεπτά, μέχρι να μισομαλακώσουν.
- Προσθέτουμε τα ντοματίνια και τη ρόκα και ανακατεύουμε για 2 λεπτά, μέχρι να ζεσταθούν καλά όλα τα υλικά.
- Παράλληλα, βράζουμε τις ταλιατέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τις στραγγίζουμε και τις ξαναβάζουμε στην άδεια πλέον κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε τη σάλτσα από το τηγάνι και τη φέτα και ανακατεύουμε καλά
- Πασπαλίζουμε με πιπέρι και την παρμεζάνα (αλάτι δεν χρειάζεται, γιατί τα τυριά είναι αρκούντως αλμυρά) και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 216.