ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤαλιατέλες με ελιές, λεμόνι και παρμεζάναΤαλιατέλες με ελιές, λεμόνι και παρμεζάνα
10' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 20'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τις ταλιατέλες με μυρωδάτη σάλτσα ρόκας και φέτα, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με την κάππαρη για 2-3 λεπτά, μέχρι να μισομαλακώσουν.
  2. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και τη ρόκα και ανακατεύουμε για 2 λεπτά, μέχρι να ζεσταθούν καλά όλα τα υλικά.
  3. Παράλληλα, βράζουμε τις ταλιατέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τις στραγγίζουμε και τις ξαναβάζουμε στην άδεια πλέον κατσαρόλα.
  4. Προσθέτουμε τη σάλτσα από το τηγάνι και τη φέτα και ανακατεύουμε καλά
  5. Πασπαλίζουμε με πιπέρι και την παρμεζάνα (αλάτι δεν χρειάζεται, γιατί τα τυριά είναι αρκούντως αλμυρά) και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 216.

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Φέτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών