Πιάτο με κινόα, αβοκάντο, κρεμμυδάκια, αγγούρι, άνηθο και μάραθο.

Υλικά

Για τη σος

Για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Διαδικασία

  1. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το ζωμό λαχανικών σε δυνατή φωτιά για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει. Ρίχνουμε αλάτι και το κινόα, χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και βράζουμε με σκεπασμένο το σκεύος για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κινόα, να φουσκώσει και να πιει τα υγρά. Παράλληλα, σε μια άλλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό ρίχνουμε τον αρακά και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 15 λεπτά, έως ότου μαλακώσει. Σουρώνουμε και ρίχνουμε σε μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το κινόα, το αβοκάντο, τα κρεμμυδάκια, το αγγούρι, τον άνηθο και το μάραθο.
  2. Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρώς όλα τα υλικά για τη σος με ένα πιρούνι. Περιχύνουμε τη σαλάτα και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε, αν θέλουμε, με το σολομό ή τον μαρινάτο γαύρο.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών