20' προετοιμασία
1 ώρα και 5' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 25'

Υλικά

Μερίδες: για ταρτιέρα 22 εκ.

Διαδικασία

  1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το λάδι και σοτάρουμε το μπέικον με τα κρεμμύδια, το κυδώνι και αλατοπίπερο για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  2. Ρίχνουμε 1 - 2 κουτ. σούπας νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για άλλα 8 - 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν κάπως τα υλικά.
  3. Αποσύρουμε.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C και λαδώνουμε την ταρτιέρα.
  5. Απλώνουμε τη ζύμη, καλύπτοντας τον πυθμένα και τα τοιχώματα.
  6. Κόβουμε όση ζύμη εξέχει και την τρυπάμε σε πολλά σημεία με ένα πιρούνι.
  7. Καλύπτουμε τη ζύμη με λαδόκολλα και από πάνω βάζουμε φασόλια ή ρύζι (ωμά) - για να μη φουσκώσει η βάση στο ψήσιμο.
  8. Ψήνουμε για 15 λεπτά σε χαμηλό ράφι.
  9. Ξεφουρνίζουμε, τυλίγουμε προσεκτικά τη λαδόκολλα με τα όσπρια ή το ρύζι και τα πετάμε.
  10. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180° C.
  11. Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά με την κρέμα γάλακτος, αλατοπίπερο και το τυρί μέχρι να αναμειχθούν.
  12. Αδειάζουμε το μείγμα των κρεμμυδιών στην ψημένη σφολιάτα, περιχύνουμε με το μείγμα των αυγών και σκορπίζουμε ομοιόμορφα το κουκουνάρι.
  13. Ψήνουμε σε χαμηλό ράφι για περίπου 35 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να σφίξει η γέμιση.
  14. Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε να σταθεί λίγο και σερβίρουμε.

Στα ποτήρια μας: Ενα αρωματικό λευκό κρασί από Traminer, ξηρό ή ημίξηρο.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Κυδώνι

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών