Η καλύτερη τάρτα για αυτή την εποχή δια χειρός Νένας Ισμυρνόγλου.

25' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 25 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: για ταρτιέρα 22 εκ.

Διαδικασία

  1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το λάδι και σοτάρουμε το μπέικον με τα κρεμμύδια, το κυδώνι και αλατοπίπερο για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  2. Ρίχνουμε 1 - 2 κουτ.
  3. σούπας νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για άλλα 8 - 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν κάπως τα υλικά.
  4. Αποσύρουμε.
  5. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C και λαδώνουμε την ταρτιέρα.
  6. Απλώνουμε τη ζύμη, καλύπτοντας τον πυθμένα και τα τοιχώματα.
  7. Κόβουμε όση ζύμη εξέχει και την τρυπάμε σε πολλά σημεία με ένα πιρούνι.
  8. Καλύπτουμε τη ζύμη με λαδόκολλα και από πάνω βάζουμε φασόλια ή ρύζι (ωμά) - για να μη φουσκώσει η βάση στο ψήσιμο.
  9. Ψήνουμε για 15 λεπτά σε χαμηλό ράφι.
  10. Ξεφουρνίζουμε, τυλίγουμε προσεκτικά τη λαδόκολλα με τα όσπρια ή το ρύζι και τα πετάμε.
  11. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180° C.
  12. Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά με την κρέμα γάλακτος, αλατοπίπερο και το τυρί μέχρι να αναμειχθούν.
  13. Αδειάζουμε το μείγμα των κρεμμυδιών στην ψημένη σφολιάτα, περιχύνουμε με το μείγμα των αυγών και σκορπίζουμε ομοιόμορφα το κουκουνάρι.
  14. Ψήνουμε σε χαμηλό ράφι για περίπου 35 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να σφίξει η γέμιση.
  15. Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε να σταθεί λίγο και σερβίρουμε.
  16. Στα ποτήρια μας: Ενα αρωματικό λευκό κρασί από Traminer, ξηρό ή ημίξηρο.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών