ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤηγανίτες με ξινοτύρι και μέλιΤηγανίτες με ξινοτύρι και μέλι
30' προετοιμασία
30' τηγάνισμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Κομμάτια: 15

Για τη φρουτοσαλάτα

Για το χυλό

Γαρνίρισμα

Διαδικασία

Φρουτοσαλάτα

  1. Για τις τηγανίτες νηστίσιμες με φρουτοσαλάτα, ταχίνι και μέλι, σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα φρούτα με τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού, τα περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και τα αφήνουμε να μαριναριστούν.

Χυλός

  1. Εν τω μεταξύ, χτυπάμε στον κάδο του μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα το χλιαρό νερό με το αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι και το λεμόνι.
  2. Προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε για 2 - 3 λεπτά μέχρι να γίνει το μείγμα ένας χυλός λείος. Τον αφήνουμε στην άκρη για να φουσκώσει ελαφρά, για περίπου 10 - 15 λεπτά.
  3. Αλείφουμε με λάδι ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι και το βάζουμε σε χαμηλή φωτιά.
  4. Ρίχνουμε μια κουτάλα της σούπας από το χυλό στο ζεστό τηγάνι και το κινούμε κυκλικά, έτσι ώστε να σχηματιστεί ένας δίσκος διαμέτρου 6 - 7 εκ.
  5. Τηγανίζουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο χυλός, φροντίζοντας ανά τακτά διαστήματα να αλείφουμε το τηγάνι με λάδι.
  6. Απλώνουμε χαρτί κουζίνας πάνω σε μια πιατέλα, τοποθετούμε πάνω τις τηγανίτες και τις σκεπάζουμε με πετσέτα ώστε να διατηρηθούν ζεστές μέχρι το σερβίρισμα.
  7. Σερβίρουμε την κάθε τηγανίτα με λίγη φρουτοσαλάτα, περιχύνουμε με ταχίνι (αν θέλουμε) και μέλι και πασπαλίζουμε με κανέλα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 36.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Ταχίνι

Άρθρα και Συνταγές με Φρούτα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών