
30'
προετοιμασία
30' τηγάνισμα
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Κομμάτια: 15Για τη φρουτοσαλάτα
Για το χυλό
Γαρνίρισμα
Διαδικασία
Φρουτοσαλάτα
- Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα φρούτα με τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού, τα περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και τα αφήνουμε να μαριναριστούν.
Χυλός
- Εν τω μεταξύ, χτυπάμε στον κάδο του μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα το χλιαρό νερό με το αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι και το λεμόνι.
- Προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε για 2 - 3 λεπτά μέχρι να γίνει το μείγμα ένας χυλός λείος. Τον αφήνουμε στην άκρη για να φουσκώσει ελαφρά, για περίπου 10 - 15 λεπτά.
- Αλείφουμε με λάδι ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι και το βάζουμε σε χαμηλή φωτιά.
- Ρίχνουμε μια κουτάλα της σούπας από το χυλό στο ζεστό τηγάνι και το κινούμε κυκλικά, έτσι ώστε να σχηματιστεί ένας δίσκος διαμέτρου 6 - 7 εκ.
- Τηγανίζουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο χυλός, φροντίζοντας ανά τακτά διαστήματα να αλείφουμε το τηγάνι με λάδι.
- Απλώνουμε χαρτί κουζίνας πάνω σε μια πιατέλα, τοποθετούμε πάνω τις τηγανίτες και τις σκεπάζουμε με πετσέτα ώστε να διατηρηθούν ζεστές μέχρι το σερβίρισμα.
- Σερβίρουμε την κάθε τηγανίτα με λίγη φρουτοσαλάτα, περιχύνουμε με ταχίνι (αν θέλουμε) και μέλι και πασπαλίζουμε με κανέλα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 36.