ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΦιλέτο μοσχαρίσιο με σάλτσα ΜαυροδάφνηςΦιλέτο μοσχαρίσιο με σάλτσα Μαυροδάφνης
20' προετοιμασία
1 ώρα και 5' μαγείρεμα
10' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 35'

Υλικά

Μερίδες: 8-10

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε φιλέτο Wellington με μουστάρδα και σφολιάτα, αρχικά ζεσταίνουμε, σε ένα μεγάλο τηγάνι τα 80 ml από το λάδι σε δυνατή φωτιά.
  2. Στη συνέχεια, σοτάρουμε τα μανιτάρια, μαζί με το κρεμμύδι για περίπου 3 – 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.
  3. Αδειάζουμε τα μανιτάρια στο μπλέντερ.
  4. Προσθέτουμε τη μουστάρδα Maille dijon originale και αλατοπίπερο και τα χτυπάμε για περίπου 1 – 2 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή κρέμα.
  5. Αλατοπιπερώνουμε το μοσχαρίσιο φιλέτο.
  6. Στο ίδιο τηγάνι ή σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε δυνατή φωτιά.
  7. Έπειτα, σοτάρουμε το μοσχαρίσιο φιλέτο για περίπου 5 – 6 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να αποκτήσει μια χρυσαφένια κρούστα από όλες τις πλευρές.
  8. Το βγάζουμε και το αφήνουμε σε μια σχάρα να κρυώσει και να στραγγίξει από τα υγρά.
  9. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190° C.
  10. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα μέτριο ταψί.
  11. Σε μια λεία επιφάνεια, απλώνουμε τη σφολιάτα.
  12. Βάζουμε στο κέντρο της το μοσχαρίσιο φιλέτο και απλώνουμε την κρέμα μανιταριών και μουστάρδας σε όλες τις πλευρές του, πιέζοντάς την να κολλήσει καλά, σε μια παχιά στρώση περίπου 4 χιλιοστών.
  13. Καλύπτουμε το μοσχαρίσιο φιλέτο με τη σφολιάτα και τυλίγουμε σε ρολό.
  14. Πιέζουμε με τα δάχτυλα μας τις ενώσεις της σφολιάτας ώστε να κλείσουν καλά και να εγκλωβίσουν το μοσχαρίσιο φιλέτο.
  15. Βάζουμε το ρολό στο ταψί και το αλείφουμε με το αυγό και το γάλα.
  16. Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα και να γίνει τραγανή και το μοσχαρίσιο φιλέτο να είναι μέτρια ψημένο και ζουμερό.
  17. Αν μας αρέσει λιγότερο ή περισσότερο ψημένο, αυξομειώνουμε το χρόνο κατά 5 λεπτά, περίπου.
  18. Αποσύρουμε από τον φούρνο, αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά, το μοσχαρίσιο φιλέτο να «σταθεί».
  19. Κόβουμε, το ρολό, σε φέτες και σερβίρουμε το φιλέτο Wellington με μουστάρδα και σφολιάτα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 102.

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Μανιτάρια

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχάρι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT