To απόλυτο επίσημο κύριο πιάτο που θα εντυπωσιάσει τους συνδαιτυμόνες μας!

20' προετοιμασία
1 ώρα και 5' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 25 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 8 - 10

Διαδικασία

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε τα 80 ml από το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια, μαζί με το κρεμμύδι για περίπου 3 – 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά. Αδειάζουμε τα μανιτάρια στο μπλέντερ, προσθέτουμε τη μουστάρδα Maille dijon originale και αλατοπίπερο και τα χτυπάμε για περίπου 1 – 2 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή κρέμα.
  2. Αλατοπιπερώνουμε το φιλέτο. Στο ίδιο τηγάνι ή σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το φιλέτο για περίπου 5 – 6 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να αποκτήσει μια χρυσαφένια κρούστα από όλες τις πλευρές. Το βγάζουμε και το αφήνουμε σε μια σχάρα να κρυώσει και να στραγγίξει από τα υγρά.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190° C και λαδώνουμε ελαφρώς ένα μέτριο ταψί. Σε μια λεία επιφάνεια, απλώνουμε τη σφολιάτα, βάζουμε στο κέντρο της το φιλέτο και απλώνουμε την κρέμα μανιταριών και μουστάρδας σε όλες τις πλευρές του, πιέζοντάς την να κολλήσει καλά, σε μια παχιά στρώση περίπου 4 χιλιοστών.
  4. Καλύπτουμε το φιλέτο με τη σφολιάτα και τυλίγουμε σε ρολό. Πιέζουμε με τα δάχτυλα μας τις ενώσεις της σφολιάτας ώστε να κλείσουν καλά και να εγκλωβίσουν το φιλέτο. Βάζουμε το ρολό στο ταψί και το αλείφουμε με το αυγό και το γάλα. Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα και να γίνει τραγανή και το κρέας να είναι μέτρια ψημένο και ζουμερό. Αν μας αρέσει λιγότερο ή περισσότερο ψημένο, αυξομειώνουμε το χρόνο κατά 5 λεπτά, περίπου. Αποσύρουμε από το φούρνο, αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά, το φιλέτο να «σταθεί», το κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών