20'
προετοιμασία
1 ώρα και 5' μαγείρεμα
10'
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 35'
Υλικά
Μερίδες: 8-10Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε φιλέτο Wellington με μουστάρδα και σφολιάτα, αρχικά ζεσταίνουμε, σε ένα μεγάλο τηγάνι τα 80 ml από το λάδι σε δυνατή φωτιά.
- Στη συνέχεια, σοτάρουμε τα μανιτάρια, μαζί με το κρεμμύδι για περίπου 3 – 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.
- Αδειάζουμε τα μανιτάρια στο μπλέντερ.
- Προσθέτουμε τη μουστάρδα Maille dijon originale και αλατοπίπερο και τα χτυπάμε για περίπου 1 – 2 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή κρέμα.
- Αλατοπιπερώνουμε το μοσχαρίσιο φιλέτο.
- Στο ίδιο τηγάνι ή σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε δυνατή φωτιά.
- Έπειτα, σοτάρουμε το μοσχαρίσιο φιλέτο για περίπου 5 – 6 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να αποκτήσει μια χρυσαφένια κρούστα από όλες τις πλευρές.
- Το βγάζουμε και το αφήνουμε σε μια σχάρα να κρυώσει και να στραγγίξει από τα υγρά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190° C.
- Λαδώνουμε ελαφρώς ένα μέτριο ταψί.
- Σε μια λεία επιφάνεια, απλώνουμε τη σφολιάτα.
- Βάζουμε στο κέντρο της το μοσχαρίσιο φιλέτο και απλώνουμε την κρέμα μανιταριών και μουστάρδας σε όλες τις πλευρές του, πιέζοντάς την να κολλήσει καλά, σε μια παχιά στρώση περίπου 4 χιλιοστών.
- Καλύπτουμε το μοσχαρίσιο φιλέτο με τη σφολιάτα και τυλίγουμε σε ρολό.
- Πιέζουμε με τα δάχτυλα μας τις ενώσεις της σφολιάτας ώστε να κλείσουν καλά και να εγκλωβίσουν το μοσχαρίσιο φιλέτο.
- Βάζουμε το ρολό στο ταψί και το αλείφουμε με το αυγό και το γάλα.
- Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα και να γίνει τραγανή και το μοσχαρίσιο φιλέτο να είναι μέτρια ψημένο και ζουμερό.
- Αν μας αρέσει λιγότερο ή περισσότερο ψημένο, αυξομειώνουμε το χρόνο κατά 5 λεπτά, περίπου.
- Αποσύρουμε από τον φούρνο, αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά, το μοσχαρίσιο φιλέτο να «σταθεί».
- Κόβουμε, το ρολό, σε φέτες και σερβίρουμε το φιλέτο Wellington με μουστάρδα και σφολιάτα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 102.