ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜοσχάρι γιουβέτσι με δυνατό κόκκινο κρασίΜοσχάρι γιουβέτσι με δυνατό κόκκινο κρασί

15' προετοιμασία
1 ώρα και 45' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το κλασικό μοσχάρι γιουβέτσι του Κίτσουλα, σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει λίγο.
  2. Προσθέτουμε το κρέας και σοτάρουμε για 5-6 λεπτά, γυρίζοντάς το τακτικά, μέχρι να ροδίσει.
  3. Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  4. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τον πελτέ, τη δάφνη και το μπαχάρι και ανακατεύουμε μια-δυο φορές.
  5. Προσθέτουμε νερό τόσο ώστε να καλύψει καλά το κρέας (καλό είναι να υπάρχει αρκετό νερό εξαρχής, για να μη χρειαστεί να προσθέσουμε πολύ στο ψήσιμο). Αφήνουμε να πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε το κρέας για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσει αρκετά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  6. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  7. Αδειάζουμε όλο το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ένα μέτριο ταψί και απλώνουμε ομοιόμορφα τα κομμάτια του κρέατος.
  8. Ανάμεσά τους σκορπίζουμε το κριθαράκι και συμπληρώνουμε όσο νερό χρειάζεται ώστε το ζυμαρικό να καλυφθεί. Φουρνίζουμε και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και να μελώσει το κριθαράκι, αλλά να παραμείνει ζουμερό.
  9. Προσέχουμε να μη στεγνώσει το ζυμαρικό, γιατί συνεχίζει να απορροφά υγρό ακόμη και αφού το βγάλουμε από τον φούρνο και κινδυνεύει να λασπώσει.
  10. Αφήνουμε το μοσχάρι γιουβέτσι να ξεκουραστεί για 5-10 λεπτά πριν σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 203.

Άρθρα και Συνταγές με Κριθαράκι

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχάρι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών