ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣPunch με κόκκινο κρασί, ginger beer και ρόδιPunch με κόκκινο κρασί, ginger beer και ρόδι Ένα υπέροχο punch που είδαμε στο site της Αμερικανίδας τηλεμαγείρισσας Martha Stewart. Έχει ως βάση το ρούμι και το γκραν μαρνιέ, αλλά και νότες από πικραμύγδαλο, ζεστά μπαχαρικά και ανανά. Εμείς το δοκιμάσαμε και το τροποποιήσαμε κατά το γούστο μας. Είναι ιδανικό για μεγάλα πάρτι και πίνεται ζεστό ή κρύο.

 

10' προετοιμασία
Σύνολο: 10'

Υλικά

Μερίδες: 20

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το τέλειο punch με ρούμι, αρχικά βάζουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, το ξύσμα, την κανέλα και το τζίντζερ και τρίβουμε τα υλικά με τα δάχτυλά μας ώστε να αρωματιστεί καλά η ζάχαρη. Την αδειάζουμε σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ σερβιρίσματος.
  2. Προσθέτουμε τον χυμό λάιμ και ανακατεύουμε πολύ καλά με μια κουτάλα να διαλυθεί η ζάχαρη.
  3. Συνεχίζοντας το ανακάτεμα, προσθέτουμε με τη σειρά το ρούμι, το γκραν μαρνιέ, το αμαρέτο και τον χυμό ανανά.
  4. Αν θέλουμε, σε αυτή τη φάση μπορούμε να βάλουμε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα το σερβίρουμε, αλλιώς συνεχίζουμε τη διαδικασία και το σερβίρουμε αμέσως. Μπορούμε επίσης να ζεστάνουμε αυτό το μείγμα, αν προτιμάμε να σερβίρουμε το ποτό ζεστό, οπότε δεν θα προσθέσουμε πάγο.
  5. Αμέσως πριν από το σερβίρισμα, προσθέτουμε άφθονο πάγο, το ανθρακούχο νερό και τα φρούτα.
  6. Τρίβουμε από πάνω λίγη ακόμα κανέλα ή μοσχοκάρυδο και σερβίρουμε το punch με ρούμι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 51.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών