ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣGlühwein, γιορτινό και αρωματικό ζεστό κρασίGlühwein, γιορτινό και αρωματικό ζεστό κρασί Με εντυπωσιακή, γιορτινή εμφάνιση και υπέροχη γεύση αυτό το punch θα κλέψει την παράσταση σε χειμωνιάτικες μαζώξεις και πάρτι. Βάση του είναι το ξηρό κόκκινο κρασί, ενισχυμένο με βότκα και λικέρ αφροξυλιάς. Η ginger beer και ο χυμός ροδιού δίνουν ανάλαφρη αίσθηση και ξεχωριστό χρώμα στο κοκτέιλ.

10' προετοιμασία
8 ώρες αναμονή
Σύνολο: 8 ώρες και 10'

Υλικά

Μερίδες: 10

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το punch με κόκκινο κρασί, ginger beer και ρόδι, ξεκινάμε βάζοντας σε μια κανάτα ή άλλο σκεύος που να τα χωράει το κρασί, τον χυμό ροδιού, τη βότκα, το λικέρ, τις ροδέλες πορτοκαλιού ή γκρέιπφρουτ, τα σπόρια από το ένα ρόδι και τα ξυλάκια κανέλας.
  2. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και τοποθετούμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες, να παγώσει και να αναμειχθούν οι γεύσεις και τα αρώματα (μπορούμε να το αφήσουμε μέχρι μία μέρα).
  3. Όταν πρόκειται να σερβίρουμε, αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ ή σουπιέρα και προσθέτουμε μπόλικο πάγο, την ginger beer και τα υπόλοιπα ρόδια.
  4. Βγάζουμε το μπολ στην τραπεζαρία μαζί με κουτάλα και ποτήρια. Μπορούμε, αν θέλουμε, να ζαχαρώσουμε το χείλος των ποτηριών ως εξής: περνάμε το χείλος με ένα κομμένο λεμόνι και το αναποδογυρίζουμε μέσα σε ένα πιάτο με κρυσταλλική ζάχαρη έτσι ώστε να κολλήσει πάνω.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 51.

Άρθρα και Συνταγές με Κρασί

Άρθρα και Συνταγές με Λικέρ

Άρθρα και Συνταγές με Ρόδι

Άρθρα και Συνταγές για Κοκτέιλ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών