
10'
προετοιμασία
8 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 8 ώρες και 10'
Υλικά
Μερίδες: 10Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το punch με κόκκινο κρασί, ginger beer και ρόδι, ξεκινάμε βάζοντας σε μια κανάτα ή άλλο σκεύος που να τα χωράει το κρασί, τον χυμό ροδιού, τη βότκα, το λικέρ, τις ροδέλες πορτοκαλιού ή γκρέιπφρουτ, τα σπόρια από το ένα ρόδι και τα ξυλάκια κανέλας.
- Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και τοποθετούμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες, να παγώσει και να αναμειχθούν οι γεύσεις και τα αρώματα (μπορούμε να το αφήσουμε μέχρι μία μέρα).
- Όταν πρόκειται να σερβίρουμε, αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ ή σουπιέρα και προσθέτουμε μπόλικο πάγο, την ginger beer και τα υπόλοιπα ρόδια.
- Βγάζουμε το μπολ στην τραπεζαρία μαζί με κουτάλα και ποτήρια. Μπορούμε, αν θέλουμε, να ζαχαρώσουμε το χείλος των ποτηριών ως εξής: περνάμε το χείλος με ένα κομμένο λεμόνι και το αναποδογυρίζουμε μέσα σε ένα πιάτο με κρυσταλλική ζάχαρη έτσι ώστε να κολλήσει πάνω.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 51.