Μπορούμε να φτιάξουμε τη μισή ποσότητα, αν σερβίρουμε και άλλους μεζέδες, ή την κανονική δόση, αν δεν έχουμε προγραμματίσει να φτιάξουμε και άλλα εδέσματα.

20' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: για 4 «βρώμικα»

Διαδικασία

  1. Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε 30 ml από το μετρημένο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το τζίντζερ (αν βάλουμε φρέσκο), για περίπου 1 λεπτό, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
  2. Προσθέτουμε το λάχανο (και το ξερό τζίντζερ - αν έχουμε επιλέξει αυτό) και σοτάρουμε περίπου άλλα 4 - 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει λίγο.
  3. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα και αφήνουμε το λάχανο να σιγομαγειρευτεί περίπου 10 - 15 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά του.
  4. Τότε, προσθέτουμε τα μυρώνια, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε απαλά με ξύλινη κουτάλα και αδειάζουμε το περιεχόμενο του σκεύους σε ένα μπολ.
  5. Σκουπίζουμε το σκεύος καλά και σοτάρουμε σε 20 ml από το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά τα κρεμμύδια με το σουμάκ, περίπου για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.
  6. «Σβήνουμε» με το ξίδι και πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  7. Αποσύρουμε.
  8. Εν τω μεταξύ, προθερμαίνουμε το φούρνο στη λειτουργία του γκριλ και λαδώνουμε ελαφρώς τη σχάρα.
  9. Από κάτω στερεώνουμε ένα ταψί, ώστε να πέφτουν μέσα τα υγρά του ψησίματος και να μη λερώσουμε το φούρνο.
  10. Βάζουμε τα λουκάνικα στη σχάρα και ψήνουμε για περίπου 4 - 5 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν καλά.
  11. Σε ένα τηγάνι (κατά προτίμηση αντικολλητικό - μπορεί να είναι και αυτό όπου φτιάξαμε το λάχανο και τα κρεμμύδια, απλώς πρέπει να το πλύνουμε πριν το ξαναχρησιμοποιήσουμε) και σε μέτρια φωτιά (για να μην καούν από κάτω πριν προλάβουν να ψηθούν), τηγανίζουμε ένα-ένα ή δύο-δύο τα αυγά μάτια (κατά προτίμηση μελάτα), μοιράζοντας ανάλογα και το υπόλοιπο λάδι κάθε φορά.
  12. Σε ατομικά πιάτα βάζουμε από ένα λουκάνικο, από ένα αυγό μάτι και δίπλα το λάχανο και το κρεμμύδι.
  13. Απλώνουμε λίγη μουστάρδα σε κάθε λουκάνικο και σερβίρουμε.
  14. Συνοδεύουμε με: Ψωμί.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών