ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤουρλού στον ταβάΤουρλού στον ταβά από το Άγιο Όρος
20' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για το τουρλού κολοκύθας και καρότου με πελτέ και φέτα ξεκινάμε και σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει λίγο.
  2. Προσθέτουμε τον πελτέ, τον κόλιανδρο και αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας για άλλα 1 - 2 λεπτά.
  3. Βάζουμε την κολοκύθα και το καρότο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 6 - 7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο και να ροδίσουν.
  4. Ρίχνουμε τόσο νερό ώστε σχεδόν να καλύψει τα υλικά, ανακατεύουμε απαλά και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  5. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 20 - 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  6. Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα, σκορπίζουμε τη φέτα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου άλλα 4 - 5 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά και να λιώσει ελαφρώς η φέτα.
  7. Αποσύρουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και σερβίρουμε.
  8. Συνοδεύουμε με ψωμί και φρέσκια πράσινη σαλάτα.

Μυστικά

*  Στις λαϊκές αγορές, στα σούπερ μάρκετ και τα μανάβικα πωλούνται πλέον μικρές κολοκύθες ή φέτες κολοκύθας για να προμηθευόμαστε την ποσότητα που επιθυμούμε. Σε ορισμένα μαγαζιά διατίθεται και έτοιμη, καθαρισμένη κολοκύθα σε σκαφάκια)

Τραγανά, αρωματικά λευκά κρασιά, ξηρά ή ημίξηρα. Δοκιμάστε ένα Viognier.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 90.

Άρθρα και Συνταγές με Καρότα

Άρθρα και Συνταγές με Κολοκύθα

Άρθρα και Συνταγές με Φέτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών