
20'
προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για το τουρλού κολοκύθας και καρότου με πελτέ και φέτα ξεκινάμε και σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει λίγο.
- Προσθέτουμε τον πελτέ, τον κόλιανδρο και αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας για άλλα 1 - 2 λεπτά.
- Βάζουμε την κολοκύθα και το καρότο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 6 - 7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο και να ροδίσουν.
- Ρίχνουμε τόσο νερό ώστε σχεδόν να καλύψει τα υλικά, ανακατεύουμε απαλά και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 20 - 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα, σκορπίζουμε τη φέτα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου άλλα 4 - 5 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά και να λιώσει ελαφρώς η φέτα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και σερβίρουμε.
- Συνοδεύουμε με ψωμί και φρέσκια πράσινη σαλάτα.
Μυστικά
* Στις λαϊκές αγορές, στα σούπερ μάρκετ και τα μανάβικα πωλούνται πλέον μικρές κολοκύθες ή φέτες κολοκύθας για να προμηθευόμαστε την ποσότητα που επιθυμούμε. Σε ορισμένα μαγαζιά διατίθεται και έτοιμη, καθαρισμένη κολοκύθα σε σκαφάκια)
Τραγανά, αρωματικά λευκά κρασιά, ξηρά ή ημίξηρα. Δοκιμάστε ένα Viognier.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 90.