Ο τραχανάς έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές στη χώρα μας και εξακολουθεί να κατέχει από τις πρώτες θέσεις στην καρδιά μας. Γίνεται εύκολα και γρήγορα και είναι ένας μοναδικός καμβάς για τους αυτοσχεδιασμούς μας. Π.χ., αντί για ξινοτύρι βάζουμε φέτα ή χαλούμι, προσθέτουμε λίγο μπέικον ψιλοκομμένο ή άλλο αλλαντικό, λουκάνικα κ.ά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤραχανάς ξινός με σύγλινο Μάνης, κατσικίσια γραβιέρα Αρκαδίας και αυγό τηγανητόΤραχανάς ξινός με σύγλινο Μάνης, κατσικίσια γραβιέρα Αρκαδίας και αυγό τηγανητό
15' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τον ξινό τραχανά με ντομάτα, δυόσμο και κατσικίσιο τυρί, σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε την ντομάτα, το λάδι και αλατοπίπερο και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
  2. Ρίχνουμε το ζεστό νερό, αφήνουμε 2 λεπτά μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει και προσθέτουμε τον τραχανά.
  3. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει ο τραχανάς και να χυλώσει, ανακατεύοντας συχνά.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το τυρί, τον δυόσμο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 210.

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Τραχανάς

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών