Ανοιξιάτικο, ελαφρύ, αρωματικό επιδόρπιο: φρέσκα τυριά και θυμαρίσιο μέλι με ζεστά τραγανά τρίγωνα ζύμης. Τα τυριά που προτείνει η σεφ είναι ενδεικτικά – μπορούμε να επιλέξουμε όποιο φρέσκο μαλακό τυρί μάς αρέσει ή, αν βρισκόμαστε στην επαρχία, να διαλέξουμε κάποιο από τα φρέσκα τυριά της περιοχής.

5' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 20'

Υλικά

Τεμάχια: 18 τρίγωνα

Για τη γέμιση

Για τα τρίγωνα

Διαδικασία

  1. Για τα τραγανά τρίγωνα από φύλλα κρούστας με σουσάμι, φρέσκια μυζήθρα, ξινοτύρι και μέλι προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C.
  2. Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ρηχό ταψί.
  3. Ανακατεύουμε το σουσάμι με την άχνη.
  4. Αλείφουμε εσωτερικά με βούτυρο κάθε φύλλο και το κόβουμε σε 6 λωρίδες κατά μήκος.
  5. Πασπαλίζουμε με το μείγμα σουσαμιού κάθε λωρίδα σε όλο το μήκος της και διπλώνουμε σε τρίγωνα.
  6. Βουτυρώνουμε τα τρίγωνα, ψεκάζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  7. Τα βγάζουμε από το ταψί και τα απλώνουμε σε χαρτί κουζίνας, να φύγει το περιττό λίπος.
  8. Βάζουμε σε ένα μπολ το μέλι, σε άλλο τη μυζήθρα και σε άλλο το ξινοτύρι.
  9. Βουτάμε κάθε τρίγωνο στο μέλι και συνοδεύουμε με τα τυριά.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών