Οικογενειακό μεξικάνικο φαγητό στο φούρνο.

15' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 40 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε μπόλικο λάδι (τη γεμίζουμε κατά το 1/3) και ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά. Τηγανίζουμε τα κομμάτια της τορτίγιας σε παρτίδες για περίπου 30 δευτερόλεπτα μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά. Αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
  2. Βάζουμε τις πιπεριές τσίλι σε ένα μπολ, τις περιχύνουμε με βραστό νερό και τις αφήνουμε να μουλιάσουν για 30 λεπτά.
  3. Ζεσταίνουμε ένα στεγνό αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να κάψει, προσθέτουμε τις ντομάτες και τις ψήνουμε χωρίς λιπαρή ουσία για 10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να αρχίσουν να μαυρίζουν. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για ακόμη 2 λεπτά μέχρι να απελευθερώσει το σκόρδο το άρωμά του. Μεταφέρουμε στον πολυκόφτη ή στο μούλτι και χτυπάμε μέχρι τα υλικά να πολτοποιηθούν.
  4. Στραγγίζουμε τις πιπεριές τσίλι, κρατώντας το νερό. Τις βάζουμε στο μούλτι μαζί με 2 κουταλιές της σούπας από το νερό όπου είχαν μουλιάσει και πολτοποιούμε. Μεταφέρουμε τον πολτό σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το κοτόπουλο, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.
  5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C.
  6. Σε ένα ταψάκι ή πυρέξ βάζουμε τις τηγανητές τορτίγιες και τις περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας και το κοτόπουλο. Ψήνουμε στον φούρνο για 5 λεπτά ή μέχρι να ζεσταθούν καλά. Γαρνίρουμε με τον κόλιανδρο (ή τον μαϊντανό) και τη φέτα και σερβίρουμε.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών