15'
προετοιμασία
25' μαγείρεμα
30'
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 10'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τραγανό ψητό κοτόπουλο, αρχικά βάζουμε, σε μια μεγάλη κατσαρόλα, μπόλικο λάδι (τη γεμίζουμε κατά το 1/3) και ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
- Τηγανίζουμε τα κομμάτια της τορτίγιας σε παρτίδες για περίπου 30 δευτερόλεπτα μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
- Αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
- Βάζουμε τις πιπεριές τσίλι σε ένα μπολ, τις περιχύνουμε με βραστό νερό και τις αφήνουμε να μουλιάσουν για 30 λεπτά.
- Ζεσταίνουμε ένα στεγνό αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να κάψει.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες και τις ψήνουμε χωρίς λιπαρή ουσία για 10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να αρχίσουν να μαυρίζουν.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για ακόμη 2 λεπτά μέχρι να απελευθερώσει το σκόρδο το άρωμά του.
- Μεταφέρουμε στον πολυκόφτη ή στο μούλτι και χτυπάμε μέχρι τα υλικά να πολτοποιηθούν.
- Στραγγίζουμε τις πιπεριές τσίλι, κρατώντας το νερό.
- Τις βάζουμε στο μούλτι μαζί με 2 κουταλιές της σούπας από το νερό όπου είχαν μουλιάσει και πολτοποιούμε.
- Μεταφέρουμε τον πολτό σε μια κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C.
- Σε ένα ταψάκι ή πυρέξ βάζουμε τις τηγανητές τορτίγιες.
- Τις περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας και το κοτόπουλο.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 5 λεπτά ή μέχρι να ζεσταθούν καλά.
- Γαρνίρουμε με τον κόλιανδρο (ή τον μαϊντανό) και τη φέτα και σερβίρουμε το τραγανό ψητό κοτόπουλο.