ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚοτόπουλο πανέ με απίθανο κουνουπίδι ψητό, σαλάταΚοτόπουλο πανέ με κουνουπίδι ψητό
15' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
30' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 10'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τραγανό ψητό κοτόπουλο, αρχικά βάζουμε, σε μια μεγάλη κατσαρόλα, μπόλικο λάδι (τη γεμίζουμε κατά το 1/3) και ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
  2. Τηγανίζουμε τα κομμάτια της τορτίγιας σε παρτίδες για περίπου 30 δευτερόλεπτα μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
  3. Αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
  4. Βάζουμε τις πιπεριές τσίλι σε ένα μπολ, τις περιχύνουμε με βραστό νερό και τις αφήνουμε να μουλιάσουν για 30 λεπτά.
  5. Ζεσταίνουμε ένα στεγνό αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να κάψει.
  6. Προσθέτουμε τις ντομάτες και τις ψήνουμε χωρίς λιπαρή ουσία για 10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να αρχίσουν να μαυρίζουν.
  7. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για ακόμη 2 λεπτά μέχρι να απελευθερώσει το σκόρδο το άρωμά του.
  8. Μεταφέρουμε στον πολυκόφτη ή στο μούλτι και χτυπάμε μέχρι τα υλικά να πολτοποιηθούν.
  9. Στραγγίζουμε τις πιπεριές τσίλι, κρατώντας το νερό.
  10. Τις βάζουμε στο μούλτι μαζί με 2 κουταλιές της σούπας από το νερό όπου είχαν μουλιάσει και πολτοποιούμε.
  11. Μεταφέρουμε τον πολτό σε μια κατσαρόλα.
  12. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.
  13. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C.
  14. Σε ένα ταψάκι ή πυρέξ βάζουμε τις τηγανητές τορτίγιες.
  15. Τις περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας και το κοτόπουλο.
  16. Ψήνουμε στον φούρνο για 5 λεπτά ή μέχρι να ζεσταθούν καλά.
  17. Γαρνίρουμε με τον κόλιανδρο (ή τον μαϊντανό) και τη φέτα και σερβίρουμε το τραγανό ψητό κοτόπουλο.

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Σκόρδο

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών