ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜεξικάνικες γαρίδες με τσίλι και λάιμΜεξικάνικες γαρίδες με τσίλι και λάιμ

Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη προσοχή σε ένα-δυο στάδια της ετοιμασίας της. Το βασικότερο είναι να καλοκαβουρδίσουμε τον κιμά σε πολύ δυνατή φωτιά, για να βγάλει ωραίο άρωμα ψητού και όχι να «βράσει» στα ζουμιά που θα βγάλει.

20' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τσίλι κον κάρνε, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, τα σκόρδα, τις πιπεριές Φλωρίνης, τις πιπερίτσες και τη σκόνη τσίλι, την πάπρικα και το κύμινο για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά με ξύλινη κουτάλα.
  2. Ρίχνουμε 300 ml ζεστό νερό, τον πελτέ, τις ντομάτες, τη ζάχαρη, τη μαντζουράνα, τα φασόλια και άφθονο αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε, ρίχνουμε και τον πελτέ και ανακατεύουμε καλά.
  3. Αφήνουμε το φαγητό να πάρει μία βράση σε δυνατή φωτιά και στη συνέχεια τη χαμηλώνουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της. Σιγομαγειρεύουμε για 30 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
  4. Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε απαραιτήτως το φαγητό να ξεκουραστεί για 10 λεπτά, ώστε να αναμειχθούν τα αρώματα. Το σερβίρουμε ζεστό και συνοδεύουμε με απλό πιλάφι και γιαούρτι.

Malbec, μεξικάνικες μπίρες και άφθονες Μαργαρίτες

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 210.

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχαρίσιος κιμάς

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Πιπεριές

Άρθρα και Συνταγές με Φασόλια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών