1 ώρα προετοιμασία
35' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 35'

Υλικά

Τεμάχια: 40-50

Για το φύλλο κουρού

Για τη γέμιση

Διαδικασία

Γέμιση

  1. Για να ετοιμάσουμε τα τυροπιτάκια με σπιτικό φύλλο κουρού, ξεκινάμε από τη γέμιση: Σε μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά.

Φύλλο

  1. Σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το φύλλο και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί ένα λείο και εύπλαστο ζυμάρι.
  2. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 40-50 κομμάτια και πλάθουμε το καθένα σε μπαλάκι. Ανοίγουμε κάθε μπαλάκι σε δίσκο 10 εκ.
  3. Βάζουμε από 1 κουτ. γλυκού γέμιση στο κέντρο κάθε φύλλου και διπλώνουμε σε μισοφέγγαρο. Πιέζουμε τις άκρες στα τυροπιτάκια για να κολλήσουν.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και λαδώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου.
  5. Βάζουμε τα τυροπιτάκια στο ταψί, τα αλείφουμε με τα ασπράδια και ψήνουμε για 35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 50.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Γαλακτοκομικά

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές με Φέτα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών