25' προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 15 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 12 - 14 κομμάτια

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C, στη λειτουργία του αέρα.
  2. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο και το χτυπάμε σκέτο, με το σύρμα, για 2 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και τους κρόκους και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο. Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τα μπαχαρικά, καθώς και το ποτό και το χυμό και χτυπάμε μέχρι να φτιάξουμε μια λεία ζύμη. Μεταφέρουμε σε μεγάλο μπολ.
  3. Καθαρίζουμε και σκουπίζουμε σχολαστικά τον κάδο και χτυπάμε εκεί τα ασπράδια, με το σύρμα, μέχρι να φτιάξουμε αφράτη μαρέγκα. Την προσθέτουμε σε δόσεις, στο μείγμα που ετοιμάσαμε και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις με μια μαρίζ, μέχρι να ενωθούν.
  4. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι με διάμετρο 28 εκ. Αδειάζουμε το μείγμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα, ενώ βυθίζουμε σε ένα σημείο το φλουρί.
  5. Ψήνουμε τη βασιλόπιτα για 50 - 60 λεπτά (η λάμα του μαχαιριού να βγει στεγνή και καθαρή). Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει, το ξεφορμάρουμε το βάζουμε να κρυώσει καλά σε σχάρα και το πασπαλίζουμε με άχνη. Στολίζουμε, αν θέλουμε, με αμύγδαλα, για την καλή χρονιά.
  6. Δημιουργήστε με Kenwood!

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών