ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΒασιλόπιτα με ελαιόλαδο, σταφίδες και καρύδιαΒασιλόπιτα με ελαιόλαδο, σταφίδες και καρύδια
20' προετοιμασία
55' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 15'

Υλικά

Τεμάχια: για ταψί 32 εκ.

Διαδικασία

  1. Για την βασιλόπιτα με μαχλέπι και καρύδια, σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα βερίκοκα, τα δαμάσκηνα, το φιστίκι, τη σοκολάτα και 1 κουτ. σούπας από το αλεύρι.
  2. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το υπόλοιπο αλεύρι με το μπέικιν και την βανίλια. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για περίπου 6-7 λεπτά ή μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
  3. Χαμηλώνουμε λίγο την ταχύτητα και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά. Συνεχίζοντας το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτουμε σταδιακά και εναλλάξ το μείγμα με το αλεύρι, το γιαούρτι και τον χυμό πορτοκαλιού και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  4. Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε τα ξύσματα και το μείγμα ξερών φρούτων.
  5. Για την βασιλόπιτα με μαχλέπι και καρύδια, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί, το βουτυρώνουμε ελαφρώς, αδειάζουμε το μείγμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
  6. Ψήνουμε για περίπου 50-55 λεπτά ή μέχρι να γίνει η βασιλόπιτα και μέσα. Για να δούμε αν έχει γίνει, βυθίζουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο της και, αν βγει καθαρό, η βασιλόπιτα είναι έτοιμη.
  7. Διακοσμούμε την επιφάνεια, της βασιλόπιτας με μαχλέπι και καρύδια, με ζάχαρη άχνη ή αμύγδαλα ή σοκολάτα.

Μυστικά

Δεν ξεχνάμε να βάλουμε, μέσα στην βασιλόπιτα, το φλουρί τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 127.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών