20' προετοιμασία
55' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 15 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: για ταψί 32 εκ.

Διαδικασία

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα βερίκοκα, τα δαμάσκηνα, το φιστίκι, τη σοκολάτα και 1 κουτ. σούπας από το αλεύρι.
  2. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το υπόλοιπο αλεύρι με το μπέικιν και τη βανίλια.
  3. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για περίπου 6-7 λεπτά ή μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Χαμηλώνουμε λίγο την ταχύτητα και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά. Συνεχίζοντας το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτουμε σταδιακά και εναλλάξ το μείγμα με το αλεύρι, το γιαούρτι και τον χυμό πορτοκαλιού και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε τα ξύσματα και το μείγμα ξερών φρούτων.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί, το βουτυρώνουμε ελαφρώς, αδειάζουμε το μείγμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα. Ψήνουμε για περίπου 50-55 λεπτά ή μέχρι να γίνει η βασιλόπιτα και μέσα. Για να δούμε αν έχει γίνει, βυθίζουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο της και, αν βγει καθαρό, η βασιλόπιτα είναι έτοιμη. Δεν ξεχνάμε να βάλουμε το φλουρί, τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο, και να γράψουμε στην επιφάνεια της βασιλόπιτας το 2018 με ζάχαρη άχνη ή αμύγδαλα ή σοκολάτα.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών