20' προετοιμασία
55' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 15 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: για ταψί 32 εκ.

Διαδικασία

  1. Για την βασιλόπιτα με μαχλέπι και καρύδια, σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα βερίκοκα, τα δαμάσκηνα, το φιστίκι, τη σοκολάτα και 1 κουτ. σούπας από το αλεύρι.
  2. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το υπόλοιπο αλεύρι με το μπέικιν και την βανίλια. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για περίπου 6-7 λεπτά ή μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Χαμηλώνουμε λίγο την ταχύτητα και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά. Συνεχίζοντας το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτουμε σταδιακά και εναλλάξ το μείγμα με το αλεύρι, το γιαούρτι και τον χυμό πορτοκαλιού και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε τα ξύσματα και το μείγμα ξερών φρούτων.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί, το βουτυρώνουμε ελαφρώς, αδειάζουμε το μείγμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα. Ψήνουμε για περίπου 50-55 λεπτά ή μέχρι να γίνει η βασιλόπιτα και μέσα. Για να δούμε αν έχει γίνει, βυθίζουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο της και, αν βγει καθαρό, η βασιλόπιτα είναι έτοιμη.
  4. Διακοσμούμε την επιφάνεια, της βασιλόπιτας με μαχλέπι και καρύδια, με ζάχαρη άχνη ή αμύγδαλα ή σοκολάτα.

Μυστικά

Δεν ξεχνάμε να βάλουμε, μέσα στην βασιλόπιτα, το φλουρί τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο.

Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Συνταγές με Αυγά

Συνταγές με Γιαούρτι

Συνταγές για Γλυκό

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών