Η κρέμα από κάσιους γίνεται απίστευτα βελούδινη και ο χυμός από πάσιον φρουτ της δίνει μια εξωτική και ιδιαίτερη γεύση.

30' προετοιμασία
16 ώρες αναμονή
Σύνολο: 16 ώρες και 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 8

Για τη βάση

Για τη γέμιση

Διαδικασία

Βάση

  1. Μουσκεύουμε τα αμύγδαλα σε ένα μπολ με νερό για 8 ώρες (ή όλο το βράδυ). Τα στραγγίζουμε, τα ρίχνουμε στον κάδο του πολυκόφτη και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της βάσης.
  2. Χτυπάμε καλά, μέχρι να φτιάξουμε ένα ομοιογενές και κάπως λασπώδες μείγμα.
  3. Στρώνουμε με λαδόκολλα τη βάση από ένα ταψάκι με διάμετρο περίπου 20 εκ. Αδειάζουμε το μείγμα και το πιέζουμε με την παλάμη μας ή με κουτάλι, ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα.
  4. Φροντίζουμε να σπρώξουμε το μείγμα έτσι ώστε να ανεβεί και να καλύψει και τα τοιχώματα, περίπου μέχρι τη μέση.

Γέμιση

  1. Ρίχνουμε όλα τα υλικά στον (καθαρισμένο) κάδο του πολυκόφτη και τα χτυπάμε μέχρι να φτιάξουμε μια ομοιογενή κρέμα.
  2. Αδειάζουμε την κρέμα στη βάση που ετοιμάσαμε, φροντίζοντας να μην ξεπεράσει το χείλος της. Τοποθετούμε στο ψυγείο όλο το βράδυ μέχρι να σφίξει καλά η γέμιση και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 44.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών