ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΒελουτέ με κόκκινο κάρι και καρύδαΒελουτέ με κόκκινο κάρι και καρύδα
30' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: 8

Διαδικασία

  1. Για τη βελουτέ κολοκύθας, αρχικά μαραίνουμε το κρεμμύδι με 1 κ.σ. νερό για 2 - 3 λεπτά, σε βαθιά κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά.
  2. Ρίχνουμε την κολοκύθα, την πατάτα, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 4 - 5 λεπτά ακόμη.
  3. Προσθέτουμε τον ζωμό και τον χυμό πορτοκαλιού και δυναμώνουμε τη φωτιά μέχρι να κοχλάσει το υγρό.
  4. Μετριάζουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το τζίντζερ και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά με ξεσκέπαστη κατσαρόλα.
  5. Μεταφέρουμε το όλον στον πολυκόφτη που διαθέτουμε, προσθέτουμε το λάδι και χτυπάμε για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει βελούδινη υφή.
  6. Για πιο λείο αποτέλεσμα, τη σουρώνουμε σε ψιλό σουρωτήρι (την ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέσα στο σουρωτήρι για να τη βοηθήσουμε να «περάσει»).
  7. Αν η σούπα είναι πολύ πηχτή, αραιώνουμε με βραστό νερό και τη βάζουμε να πάρει 1 - 2 βράσεις.
  8. Αν είναι αραιή, τη βράζουμε μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή πυκνότητα.
  9. Σερβίρουμε τη βελουτέ κολοκύθας σε βαθιά μπολ και γαρνίρουμε με το μυρωδικό της επιλογής μας.

Μυστικά

Για ακόμη καλύτερη γεύση, μπορούμε να προψήσουμε την κολοκύθα στο φούρνο. Την ψήνουμε με το φλούδι, κομμένη σε μέτρια κομμάτια, στους 180° C, σκεπασμένη, για 30 λεπτά. Στη συνέχεια την καθαρίζουμε, τη ρίχνουμε στο ζωμό που βράζει και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 λεπτά.

Άρθρα και Συνταγές με Κολοκύθα

Άρθρα και Συνταγές με Πορτοκάλι

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών