20' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5'

Υλικά

Μερίδες: 8

Διαδικασία

  1. Για τη βελουτέ με κόκκινο κάρι και καρύδα, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με τον πελτέ, το σκόρδο, το κάρι, το κύμινο, τον ξερό κόλιανδρο, την κανέλα, το γαρίφαλο και το μοσχοκάρυδο για περίπου 3 - 4 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να βγάλουν τα μπαχαρικά τα αρώματά τους.
  2. Αδειάζουμε στον πολυκόφτη και χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν.
  3. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το βούτυρο με το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα για 1-2λεπτά,μέχρινα σχηματιστεί μια σφιχτή κρέμα.
  4. Προσθέτουμε και τον πολτό κρεμμυδιού - μπαχαρικών, ανακατεύουμε και σταδιακά ρίχνουμε τον ζεστό ζωμό, ανακατεύοντας διαρκώς με το σύρμα για άλλα 2 - 3 λεπτά, μέχρι να «διαλυθεί» η κρέμα (βούτυρο - αλεύρι) και να σχηματιστεί μια λεία σούπα.
  5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι η σούπα να δέσει ελαφρώς.
  6. Ρίχνουμε το γάλα καρύδας, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν όλα τα αρώματα και οι γεύσεις.
  7. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκορπίζουμε τον κόλιανδρο και το φρέσκο κρεμμυδάκι και σερβίρουμε.

Κόκκινα κρασιά θα ευφράνουν τους ουρανίσκους των συνδαιτυμόνων. Syrah, Tempranillo, κρητικά χαρμάνια, μέτριας παλαίωσης, με πλούσιο άρωμα και μεσαίο σώμα, θα συνοδεύσουν τις γεύσεις που μας ταξιδεύουν.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 116.

Άρθρα και Συνταγές με Καρύδα

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Χόρτα / Μυρωδικά

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών