ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣαλάτα με κόκκινο λάχανο, αχλάδι και σάλτσα πετιμεζιούΣαλάτα με κόκκινο λάχανο, αχλάδι και σάλτσα πετιμεζιού
20' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: 6-8

Διαδικασία

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε το λάχανο, τα μήλα, το κύμινο, το αλάτι, το πιπέρι και τον χυμό λεμονιού.
  2. Τα ανακατεύουμε καλά, τα σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και τα αφήνουμε για 2 ώρες εκτός ψυγείου να μαριναριστούν.
  3. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι ή το βούτυρο, προσθέτουμε τη ζάχαρη και την ανακατεύουμε καλά μέχρι να αρχίσει να αλλάζει χρώμα και να καραμελώνει.
  4. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το ανακατεύουμε μέχρι να πάρει και αυτό χρώμα και σβήνουμε με το ξίδι.
  5. Ρίχνουμε και το μείγμα με το λάχανο και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά περίπου.
  6. Μόλις μαλακώσει το λάχανο σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε τη σαλάτα για 10 λεπτά ακόμα να σιγοβράσει.
  7. Σερβίρουμε τη ζεστή σαλάτα χλιαρή.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 32.

Άρθρα και Συνταγές με Λάχανο

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών