20'
προετοιμασία
Σύνολο: 20'
Υλικά
Μερίδες: 2Για τη σαλάτα
Για τη σάλτσα
Διαδικασία
Σαλάτα
- Για τη σαλάτα με κόκκινο λάχανο, αχλάδι και σάλτσα πετιμεζιού, σε μια λεκανίτσα τρίβουμε με τις παλάμες μας το λάχανο με λίγο αλάτι, μέχρι να «μαραθεί».
- Το στύβουμε, το βάζουμε σε σαλατιέρα και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό, τα καρύδια και πιπέρι.
- Ανακατεύουμε.
Σάλτσα
- Χτυπάμε όλα τα υλικά στον πολυκόφτη για 1-2 λεπτά, μέχρι να φτιάξουμε λεία σάλτσα.
Σερβίρισμα
- Βάζουμε στη σαλάτα το αχλάδι, περιχύνουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 163.