ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΖεστή σαλάτα Βιέννης με κόκκινο λάχανο (Wiener Rotkraut)Ζεστή σαλάτα Βιέννης με κόκκινο λάχανο (wiener rotkraut)
20' προετοιμασία
Σύνολο: 20'

Υλικά

Μερίδες: 2

Για τη σαλάτα

Για τη σάλτσα

Διαδικασία

Σαλάτα

  1. Για τη σαλάτα με κόκκινο λάχανο, αχλάδι και σάλτσα πετιμεζιού, σε μια λεκανίτσα τρίβουμε με τις παλάμες μας το λάχανο με λίγο αλάτι, μέχρι να «μαραθεί».
  2. Το στύβουμε, το βάζουμε σε σαλατιέρα και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό, τα καρύδια και πιπέρι.
  3. Ανακατεύουμε.

Σάλτσα

  1. Χτυπάμε όλα τα υλικά στον πολυκόφτη για 1-2 λεπτά, μέχρι να φτιάξουμε λεία σάλτσα.

Σερβίρισμα

  1. Βάζουμε στη σαλάτα το αχλάδι, περιχύνουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 163.

Άρθρα και Συνταγές με Αχλάδι

Άρθρα και Συνταγές με Καρύδια

Άρθρα και Συνταγές με Λάχανο

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών