Η πιο νόστιμη τυρόπιτα γίνεται στη στιγμή…

10' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 40 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180º C.
  2. Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, το γάλα, το γιαούρτι, τα αυγά, αλάτι (με μέτρο, ειδικά αν η φέτα που θα βάλουμε είναι αλμυρή) και πιπέρι.
  3. Ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά και προσθέτουμε σιγά-σιγά νερό μέχρι να προκύψει ένας πηχτός χυλός.
  4. Θρυμματίζουμε με τα χέρια μας τη φέτα μέσα στο μείγμα και εν συνεχεία το αδειάζουμε στο μεγάλο ταψί του φούρνου που έχουμε λαδώσει ή βουτυρώσει.
  5. Το μείγμα δεν πρέπει να ξεπερνά τα 2-3 εκ.
  6. πάχος.
  7. Σκορπίζουμε στην επιφάνεια του χυλού μικρά κομματάκια βουτύρου ή ραντίζουμε με λίγο λάδι και φουρνίζουμε για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει όμορφα η επιφάνειά της πίτας και να ψηθεί καλά και από κάτω.
  8. Συνοδεύουμε με: Ταιριάζει μια πράσινη σαλάτα με λαδολέμονο εμπλουτισμένο με χυμό πορτοκαλιού ή μια λαχανοσαλάτα με καρότο και δυόσμο.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών